Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Έλληνες πολιτικοί διαβάζουν ποίηση, μέρος 2ο

Έλληνες πολιτικοί διαβάζουν ποίηση, μέρος 2ο
Οι εκδηλώσεις «Περπατώντας τον Ηριδανό-Έλληνες Πολιτικοί διαβάζουν ποίηση-Β' Κύκλος» ξεκινούν στις 7 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη , σε διοργάνωση των Ροών. Προσκεκλημένοι αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Οι εκδηλώσεις «Περπατώντας τον Ηριδανό-Έλληνες Πολιτικοί διαβάζουν ποίηση-Β' Κύκλος» ξεκινούν στις 7 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, σε διοργάνωση των Ροών. Προσκεκλημένοι αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Και ενώ η πολιτική και οι πολιτικοί των τελευταίο καιρό αμφισβητούνται από παντού και από όλους, δύο εκπρόσωποι αυτών, αφήνουν λίγο τις πολιτικές διαπραγματεύσεις και την εκτέλεση του πολιτικού τους καθήκοντος, για να αφιερωθούν για ένα απόγευμα στην ποίηση.

Οι Ροές διοργανώνουν για δεύτερη φορά τις εκδηλώσεις «Περπατώντας τον Ηριδανό-Έλληνες πολιτικοί διαβάζουν ποίηση-Β' κύκλος» με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόκειται για βραδιές ποίησης, κατά τις οποίες σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου διαβάζουν ποίηση.

Πριν δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2005, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Φώτης Κούβελης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, η Μαρία Δαμανάκη και άλλοι είχαν δώσει το «παρών» στις βραδιές του Ηριδανού.

Φέτος έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν πολλοί πολιτικοί, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η εκδηλώσεις θα συνοδεύονται από ζωντανή μουσική και στην περίπτωση της πρώτης εναρκτήριας εκδήλωσης, θα συμμετέχουν με μουσικά ιντερμέδια οι Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσσο) και ο David Lynch (σαξόφωνο).

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο στο Ψυχικό, στην Πετρούπολη, στο Ιλιον και στον Πειραιά. Ενώ, τον Μάιο θα διοργανωθεί και Γ' κύκλος με βραδιές ποίησης.

Info
Περπατώντας τον Ηριδανό-Έλληνες Πολιτικοί διαβάζουν ποίηση-Β' Κύκλος
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Σκανδαλίδης
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου
Μουσείο Μπενάκη
Ώρα έναρξης: 19.00
Πληροφορίες: Ροές, τηλ. 210 3479426

Σχετικές ειδήσεις
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι»
07.11.2016 09:49
Η Εριφύλη Μαρωνίτη και ο Δημήτρης Στεφανάκης υποδέχονται τον Μάνο Ελευθερίου, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στον ΙΑΝΟ και συνομιλούν μαζί του στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τίτλο "Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή" με θέμα: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι».
Εισαγωγή στην ποίηση του Παλαμά - Ευριπίδης Γαραντούδης
16.06.2016 10:02
Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί το βιβλίο, Εισαγωγή στην ποίηση του Παλαμά σε επιμέλεια του Ευριπίδη Γαραντούδη.
“ Γιατρέ, έχω ποίηση” : Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Τζαμπούρα
08.04.2016 13:26
Οι εκδόσεις Κουκκίδα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τζαμπούρα με τίτλο “ Γιατρέ, έχω ποίηση” την Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στη Στοά του Βιβλίου.
Ποίηση και πολεμική - Αθηνά Βογιατζόγλου
12.01.2016 10:14
Από τις εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορεί το βιβλίο Ποίηση και πολεμική. Μια βιογραφία του Γιώργου Κοτζιούλα της Αθηνάς Βογιατζόγλου σε επίμετρο - γλωσσάρι του Νίκου Σαραντάκου.
Οι Έλληνες της Αζοφικής 18ος - Αρχές 20ού αιώνα - Συλλογικό
30.12.2015 12:57
Από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών κυκλοφορεί το συλλογικό έργο, Οι Έλληνες της Αζοφικής 18ος - Αρχές 20ού αιώνα. Νέες προσεγγίσεις στην ιστορία των Ελλήνων της νότιας Ρωσίας.