Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι θρυλικοί Cathedral για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι θρυλικοί Cathedral για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι θρυλικοί Cathedral αποχαιρετούν το ελληνικό κοινό με δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά από 21 χρόνια πορείας και 9 εκπληκτικούς δίσκους ...

 

Οι ιστορικοί doomsters Cathedral γράφουν το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας τους επί σκηνής: στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2011, το θρυλικό σχήμα του Lee Dorian, λίγο πριν την οριστική διάλυσή του, θα δώσει στους Έλληνες οπαδούς του την μοναδική ευκαιρία να τους δουν για τελευταία φορά ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Σχηματίστηκαν το 1989 από τον Lee Dorian (πρώην frontman των Napalm Death, ιδρυτή της τεράστιας Rise Above Records) και τον Mark “Griff” Griffiths, με αφορμή την αντίδραση του πρώτου στην death metal κατεύθυνση των Napalm Death και τον θαυμασμό τους για doom θρυλικά σχήματα όπως οι Black Sabbath, Wytchfinder General και Pentagram. Σαφώς επηρεασμένοι από την αισθητική της ακραίας σκηνής των πρώιμων 90s, δημιουργούν τον προσωπικό τους υπερheavy, αργό doom ήχο – έναν ήχο που θα γεννήσει το πρώτο τους αριστούργημα/σημείο αναφοράς, “Forest Of Equilibrium”, που κυκλοφορεί από την Earache το 1991.

 

Θα ακολουθήσει ένα σερί εκπληκτικών δίσκων που θα διευρύνει την ηχητική παλέτα και μουσική φρασεολογία της μπάντας προς νέες κατευθύνσεις: από τις heavy metal πινελιές του “Ethereal Mirror” μέχρι το retro groovefest του “The Carnival Bizarre”, κι από τον rock \'n\' roll αέρα του “Caravan Beyond Redemption” μέχρι τις progressive αναφορές του “Garden Of Delights”, οι Cathedral στα 21 χρόνια δισκογραφικής τους πορείας κατέγραψαν όσο και καθόρισαν την doom metal και rock ιστορία.

 

Οι Cathedral κράτησαν το πνεύμα του heavy rock ζωντανό για πάνω από δύο δεκαετίες, πάντα σεβόμενοι την παράδοση των doom πνευματικών τους πατέρων. Έναν σεβασμό που τους ανταποδώθηκε με κάθε τρόπο: κοινή περιοδεία με τους Trouble, αλλά και τους Black Sabbath με τους Joe Hasselvander και Victor Griffin των Pentagram σε drums και κιθάρα αντίστοιχα, με συμμετοχή του Tony Iommi στο Utopian Blaster κ.α. Με τεράστιες περιοδείες πλάι σε άλλα τρανταχτά ονόματα του metal στερεώματος (Carcass, Entombed, The Obsessed), μπορούν να κουβαλάνε με τιμή τον τίτλο ενός από τα πιο επιδραστικά και ενεργητικά συγκροτήματα του metal και βαρέος rock ήχου.

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου στο Block 33 και 1 Οκτωβρίου στο Gagarin 205 , οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Cathedral, κλείνουν έναν τεράστιο κύκλο μουσικής πορείας, χαρίζοντας στο κοινό που τόσο τους αγάπησε δύο σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις αμέσως πριν την οριστική τους διάλυση – μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

 

Σχετικές ειδήσεις
Oι θρυλικοί Depeche Mode επιστρέφουν στην Ελλάδα!
12.10.2016 10:55
Οι Depeche Mode ανακοινώνουν την “Global Spirit” περιοδεία τους, στο πλαίσιο της οποίας, την Τετάρτη 17 Μαΐου θα βρεθούν στο TerraVibe Park!
Οι God Is An Astronaut για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.08.2016 13:17
Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα!
Scorpions - 50th Anniversary World Tour live στην Πλατεία Νερού
01.07.2016 17:04
Οι θρυλικοί Scorpions επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια και μοναδική συναυλία! Οι «Σκορπιοί» θα επισκεφθούν την Αθήνα στα πλαίσια της «50th Anniversary World Tour», της παγκόσμιας περιοδείας για τον εορτασμό των 50 ετών της αξιοζήλευτης καριέρας τους!
The Dubrovniks live στο Piraeus Academy
22.04.2016 14:32
To tour της χρονιάς είναι γεγονός! Μια παλιά αγάπη του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην αγκαλιά του: Οι θρυλικοί DUBROVNIKS από την Αυστραλία επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια σειρά από συναυλίες τον Ιούνιο κάνοντας στάση το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Piraeus Academy!
Οι θρυλικοί Scorpions επιστρέφουν στην Ελλάδα!
17.03.2016 12:35
Οι «Σκορπιοί» θα επισκεφθούν την Αθήνα στα πλαίσια της «50th Anniversary World Tour», της παγκόσμιας περιοδείας για τον εορτασμό των 50 ετών της αξιοζήλευτης καριέρας τους!