Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Το Λος Αντζελες της Σώτης

Το Λος Αντζελες της Σώτης
Νέο βιβλίο, σαν ριμέικ περίπου... με συνδυασμό από το Αλφαμπετ Σίτυ και το Εναέριο τρένο στο Στίλγουελ, με φωτογραφίες του Πάτρου Νικόλτσου. Η Σώτη Τριανταφύλλου γράφει και πάλι ιστορίες για την Αμερική, με μοναδικό τρόπο όπως πάντα.

Νέο βιβλίο, σαν ριμέικ περίπου... με συνδυασμό από το Αλφαμπετ Σίτυ και το Εναέριο τρένο στο Στίλγουελ, με φωτογραφίες του Πάτρου Νικόλτσου. Η Σώτη Τριανταφύλλου γράφει και πάλι ιστορίες για την Αμερική, με μοναδικό τρόπο όπως πάντα.

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι συγγραφέας που όταν γράφει ιστορίες, όταν αφηγείται γεγονότα, αληθινά ή της φαντασίας, είναι σαν να μεταφέρει στον αναγνώστη διάφορες πτυχές της ιστορίας του κόσμου, είτε είναι σημαντικές, είτε ίσα που διακρίνονται.

Οι Εκδόσεις Μελάνι σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Λος Αντζελες» την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.

Το «Λος Αντζελες» είναι βιβλίο με ξαναδουλεμένες ιστορίες της Σώτης Τριανταφύλλου από τα βιβλία Αλφαμπετ σίτυ και Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ, που συνοδεύονται από τις φωτογραφίες του Πέτρου Νικόλτσου.

Οι ιστορίες είναι ξαναδουλεμένες, με νέα στοιχεία, στα οποία ίσως δούμε και την δική μας πόλη, καθώς κι εμάς τους ίδιους, ενώ περιπλανιόμαστε στο κέντρο και στις παρυφές ενός αλλόκοτου, ασπρόμαυρου κόσμου.

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Το 1988 έγραψε μια διδακτορική εργασία με θέμα το Λος Αντζελες. Το 2001 έγραψε το μυθιστόρημα Φτωχή Μάργκο στο Βένις της Καλιφόρνια.

Ο Πέτρος Νικόλτσος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε φωτογραφία με τον John Brooks στο Oceanside της Καλιφόρνια και στα workshops του Νίκου Οικονομόπουλου στην Αθήνα. Έχει δουλέψει ως βοηθός του Jim Goldberg του πρακτορείου Magnum. Συμμετείχε σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις φωτογραφίες του από το Λος Άντζελες τις έχει παρουσιάσει σε τρεις ατομικές εκθέσεις. (Δροσερικό, Πάτρα 2006 και Arder, Θεσσαλονίκη 2005 και 2006). Δουλειά του έχει δημοσιευτεί επίσης από τις εκδόσεις του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το Μεταίχμιο και την International Library of Photography.

Την παρουσίαση θα ακολουθήσει ομιλία για το βιβλίο Λος Αντζελες από την Σώτη Τριανταφύλλου και τον Πέτρος Νικόλτσο.

Info
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007, στις 20:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, 2ος όροφος, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Η είσοδος στην παραπάνω εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό

Σχετικές ειδήσεις
Τα Έντεκα Δευτερόλεπτα στον Ιανό
15.02.2016 12:00
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο - ιστορικό ντοκουμέντο- αυτοβιογραφία του Θαλή Π. Κουτούπη, με φωτογραφίες και πραγματικές ιστορίες από την Ελλάδα των τελευταίων 70 χρόνων.
Tα Public υποδέχονται την Σώτη Τριανταφύλλου για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου
21.01.2016 12:53
Τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.
61 μαθήματα καθημερινής ζωής από τους Στωικούς - Μαξ Έξελμαν
18.01.2016 11:25
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο 61 μαθήματα καθημερινής ζωής από τους Στωικούς του Μαξ Έξελμαν σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου.
Η δημοκρατία σε τριάντα μαθήματα - Τζιοβάννι Σαρτόρι
24.11.2015 12:47
Από τις εκδόσεις Μελάνι κυκλοφορεί το βιβλίο Η δημοκρατία σε τριάντα μαθήματα του Τζιοβάννι Σαρτόρι σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου
Πλουραλισμός, Πολυπολιτισμικότητα, Ενσωμάτωση, Αφομοίωση - Σώτη Τριανταφύλλου
29.10.2015 10:16
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Πλουραλισμός, Πολυπολιτισμικότητα, Ενσωμάτωση, Αφομοίωση. Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία της Σώτης Τριανταφύλλου.