Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μικρόπολις: η δεύτερη διοργάνωση έρχεται στην Τεχνόπολις

Μικρόπολις: η δεύτερη διοργάνωση έρχεται στην Τεχνόπολις
Ανανεωμένη, πιο πλούσια σε θέματα, πιο μεγάλη σε διάρκεια και πιο πολύχρωμη, η Μικρόπολις, η ...

μεγαλύτερη διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, με κεντρικό σύνθημα και φέτος Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο.

 

Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2011, πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και υλοποιούν σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολις, δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για Μικροπολίτες ηλικίας 2-13 ετών.

 

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις έρχεται και πάλι για να εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά ως ενεργούς πολίτες του αύριο, να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία περιβαλλοντικής και κοινωνικής υπευθυνότητας!

Γεμίζει το εργοστάσιο πολιτισμού με συναρπαστικές Γειτονιές, όπου η μουσική και το θέατρο συναντούν την υγιεινή διατροφή, το διαδίκτυο τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, η περιβαλλοντική διαχείριση του σπιτιού μας τα ελληνικά αρωματικά φυτά, ο χορός το παιχνίδι του θησαυρού και ο αθλητισμός τα δάση και σπάνια άγρια ζώα! Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της φετινής Μικρόπολις είναι η συναυλία με την Καμεράτα , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

 

Η Γειτονιά της Οικογένειας, της Γεύσης, της Φύσης, της Οδικής Ασφάλειας, της Μουσικής, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας και η Γειτονιά της Φροντίδας [που σχεδιάστηκε ειδικά για παιδιά ηλικίας 2-4 ετών], στελεχώνονται από τους: WWF, Ευτύχη Μπλέτσα, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Εκπαιδευτική Τηλεόραση , Athens Information Technology, Θέατρο Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου , Μορφές Έκφρασης, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Αρκτούρος, Ελληνικός Κόσμος και Καμεράτα, μεταξύ πολλών άλλων! 

 

Ξεναγοί μικρών και μεγάλων στη Μικρόπολις 2011 θα είναι η μικρή Πόλυ, μαζί με τον καλύτερο της φίλο, τον Κοσμά. Παρέα θα υποδεχθούν στις υπέροχες Γειτονιές της τους χιλιάδες φίλους τους για να παίξουν απίθανα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τις οικογένειες που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια θαυμάσια ημερήσια εκδρομή γεμάτη δραστηριότητες, αλλά και τα Δημοτικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα που θα επιλέξουν και φέτος να  ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με τον πιο δημιουργικό τρόπο: βιώνοντας τη μοναδική εμπειρία της Μικρόπολις!

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Φεστιβάλ Καλτ Κινηματογράφου έρχεται με φόρα στο Gagarin!
21.12.2016 11:58
Το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει τον Φεβρουάριο στο Gagarin και υπόσχεται μια διοργάνωση πανηγυρική και αποθεωτική.
57ο ΦΚΘ: Το βραβείο της ΕΡΤ
07.11.2016 16:29
Η ΕΡΤ, η οποία στηρίζει εδώ και χρόνια το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δίνει ακόμη πιο δυναμικό παρών φέτος στην 57η διοργάνωση, θεσμοθετώντας ένα νέο βραβείο.
Το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έρχεται στο Πάρκο Σιδηροδρόμων
21.07.2016 15:24
Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι και πάλι εδώ, μεγαλύτερο από ποτέ, και η 9η διεθνής διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στις 28, 29, 30 & 31 Ιουλίου 2016.
11o Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος – Icarus Festival 2016
11.07.2016 16:44
Και φέτος το Φεστιβάλ Ίκαρος προχωράει στην 11η συνεχόμενη διοργάνωσή του!
Το Colour Day Festival επιστρέφει!
18.04.2016 11:22
Το Colour Day Festival επιστρέφει για τη 2η διοργάνωση, στις 18 Ιουνίου 2016, για μία ξεχωριστή, πολύχρωμη, καλοκαιρινή γιορτή στο ΟΑΚΑ!