Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Συναυλία με την Ορχήστρα και Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μεγαρο Μουσικής

Συναυλία με την Ορχήστρα και Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μεγαρο Μουσικής
Η Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με δημοφιλή χορωδιακά από όπερες, αγαπημένες μελωδίες από οπερέτες, μουσική από γνωστά μπαλέτα ...

με τη Χορωδία , την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και διακεκριμένους σολίστ.

 

Στη συναυλία που πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 17 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να απολαύσει αποσπάσματα από τα έργα: To ελιξίριο του έρωτα του Donizetti, Η Κρητικοπούλα του Σαμάρα, Φάουστ του Gounod, Ναμπούκκο & Ένας χορός μεταμφιεσμένων του Verdi,  Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Προκόφιεφ, Alles Walzer των R. Zanella/J. Strauss υιού, Η εύθυμη χήρα του F. Lehár και Ωνάσης-Κάλλας του Χρ. Παπαγεωργίου.

 

Ερμηνευτές:
Mαρία Μητσοπούλου σοπράνο
Γωγώ Ηλιοπούλου σοπράνο
Γιάννης Χριστόπουλος τενόρος

Ορχήστρα & Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Βασιλείου

Μουσική διεύθυνση: Işin Metin

 

Η Συναυλία θα αναμεταδοθεί ζωντανά στον κήπο του Μεγάρου

Συμπαραγωγή:
Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Εθνική Λυρική Σκηνή

 

Η δεύτερη συναυλία που είχε προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου 2011 ακυρώνεται

Συγκεκριμένα:

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει ότι, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει το Λυρικό Λεωφορείο, προσθέτει μία επιπλέον δράση για την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011, στη θέση της δεύτερης «Συναυλίας με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο Μέγαρο Μουσικής και η οποία ακυρώνεται.


Όσοι έχουν ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο για τη συναυλία της 18ης Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα είτε να παραλάβουν πίσω το καταβληθέν αντίτιμο του εισιτηρίου τους, είτε να το ανταλλάξουν με ένα εισιτήριο για την πρώτη συναυλία, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.


Το Λυρικό Λεωφορείο την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα κάνει στάση στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στο Ζάππειο Μέγαρο. Συμμετέχουν οι σολίστ Μαρία Μητσοπούλου, Γιάννης Χριστόπουλος, Χάρης Ανδριανός και μέλη της Xορωδίας της Ε.Λ.Σ. και της Μεικτής Δημοτικής Χορωδίας Αθηνών.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Έργα πολυφωνικής μουσικής σε 1η πανελλήνια εκτέλεση από τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο
01.12.2016 11:53
Ο νέος ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Η ανθρώπινη φωνή διευρύνεται με μια ακόμη συναυλία αφιερωμένη στην πολυφωνική μουσική. Έτσι, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τη Χορωδία της ΕΡΤ που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προτείνει στο κοινό ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά αλλά και κοσμικά έργα, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Επιπλέον συναυλία για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.02.2016 16:42
Πέντε sold out και 6η συναυλία της Άλκηστης! Μετά την τεράστια ζήτηση και για την πέμπτη συναυλία της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ευχαριστεί το κοινό και προσθέτει ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ, τελευταία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου!
Μπετόβεν-mania από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.02.2016 12:24
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής μας προσκαλούν να ζήσουμε μια μοναδική μουσική εμπειρία, μέσα από μία μαραθώνια συναυλία, που αναβιώνει τη θρυλική παρουσίαση των έργων του Μπετόβεν από τον ίδιο στη Βιέννη στις 22/12/1808.
Εμείς κι ο κόσμος V: η 5η συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2016 15:45
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται με χαρά τον 20χρονο φλαουτίστα Στάθη Καραπάνο, νικητή του 2ου Διαγωνισμού Φλάουτου «Urs Rüttimann» (Απρίλιος 2015, Ωδείο Αθηνών), στην πέμπτη συναυλία του φετινού θεματικού της κύκλου «Εμείς κι ο κόσμος», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.