Αμέσως μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2011 στη Σαντορίνη, θα εγκαινιασθεί στο Μέγαρο Γκύζη

η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Μ. Βάλβη με τίτλο Φωτοδίοδος 2001-2011.

Φωτοδίοδος, η γέφυρα της μεγάλης αντάμωσης με κώδικα την τέχνη, που δημιουργεί την αλήθεια σαν εικόνα και το απεικονισμένο γίνεται πραγματικότητα.

Ο καλλιτέχνης επιστρέφει στο νησί της καταγωγής του μετά την πολύχρονη διαμονή του στη Γερμανία και παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Σαντορίνη τη δουλειά των τελευταίων δέκα ετών. Θα εκτεθούν ζωγραφικά έργα με μικτή τεχνική (ακρυλικά, φυσικές ύλες, ρητίνη σε ξύλο), αλλά και ορισμένα σχέδια (κιμωλία & κάρβουνο σε χαρτί Ingres).

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Ο Αλέξανδρος Βάλβης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα σε Interior Design & Furniture Design (1969-1974) και Graphic Design (1974-1977), έφυγε στη Γερμανία, όπου έζησε για 18 χρόνια (1978-1996) εργαζόμενος 16 χρόνια στο Μόναχο σαν ζωγράφος και γραφίστας. Είναι μέλος της Ένωσης των Βαυαρών καλλιτεχνών και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) . Το 1996 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έχουν γίνει πολλές ατομικές εκθέσεις του, οι περισσότερες στη Γερμανία, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα. ΣΤο 2003 φιλοτέχνησε το έργο Πισιδία 2003 στο σταθμό του ΗΣΑΠ στη Νέα Ιωνία με την τεχνική του θερμού σμάλτου σε επιφάνεια χάλυβος.