Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σύρος-Πολιτισμός: Νέες εκδηλώσεις

Σύρος-Πολιτισμός: Νέες εκδηλώσεις
Νέα εβδομάδα και νέες εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην όμορφη Σύρο από τις

23 Αυγούστου μέχρι το τέλος του μήνα. Ο προγραμματισμός των επόμενων πολιτιστικών γεγονότων έχει ως εξής:


ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ
23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | ΑΦΗΓΗΣΗ ΛΑΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ  
Ευδοκία Στατήρη

Η ηθοποιός Eυδοκία Στατήρη αφηγείται λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια , παίζοντας όλους τους ρόλους και χρησιμοποιώντας αντικείμενα, με αμεσότητα και διατηρώντας τη σύνδεση με την παράδοση του λαϊκού αφηγητή. Η μουσική του Νίκου Μολυβά  λειτουργεί ως ηχητικό σκηνικό, με πολλά μικρά κρουστά αλλά και μη μουσικών αντικειμένων, με τους ήχους της κιθάρας και της τρομπέτας.Επιμέλεια και κατασκευή αντικειμένων: Γ. Μπουρολιάς
Κηπάριο Μεταμόρφωσης | Ώρα 21.00 | Εισιτήριο  10 & 5 €
 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΑ
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ |ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 16Ο & 17Ο ΑΙΩΝΑ  ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΠΡΕΛ & ΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
Σύνολο Κέλσος

Ένα μουσικό και εικαστικό οδοιπορικό στην Ευρώπη της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, με ιστορικές εκδόσεις, αποδιδόμενες με όργανα της εποχής (φλάουτα με ράμφος, θεόρβη και βιόλα ντα γκάμπα), με ταυτόχρονη προβολή εικαστικών θεμάτων της περιόδου στην ζωγραφική, γλυπτική και αρχιτεκτονική, παράλληλα με την ιστορία των Κυκλάδων, και ιδιαίτερα της Σύρου, από τον 16ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα (1537-1715), με γκραβούρες και άλλα ιστορικά στοιχεία από το αρχείο του Συνόλου. Η περιπλάνηση αυτή ολοκληρώνεται στο σήμερα με σύγχρονη μουσική, όπως συνθέσεις των Jacques Brel και Μάνου Χατζιδάκι, σε πρωτότυπες διασκευές για τα όργανα εποχής.
Έπαυλη Τσιροπίνα  (Πρώην Δημαρχείο Ποσειδωνίας) | Ώρα 20.00 | Εισιτήριο 10 & 5 €
 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΑ
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ |ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Ομάδα “OPER(O)”

Οι Oper(O) στη νέα τους παραγωγή, το «Fiammifero», παρουσιάζουν ένα σύγχρονο έργο γραμμένο από νέους συγγραφείς, το οποίο ενσωματώνει μοτίβα της όπερας, ενώ την ίδια στιγμή είναι μια ιστορία μυστηρίου, με παράδοξους χαρακτήρες που γίνονται κωμικοί. Το έργο παρουσιάζεται ως όπερα δρόμου, όπως παρουσιαζόταν από τα μπουλούκια της commedia dell’ arte, παράδοση που ακολουθούν οι ηθοποιοί-τραγουδιστές του θιάσου. Είναι «θέατρο μέσα στο θέατρο», ή μάλλον «όπερα μέσα στο θέατρο». Η παράσταση διαδραματίζεται σε δύο χρόνους, τον «πραγματικό» της παράστασης, όπου το κοινό παρακολουθεί τη ζωή του μπουλουκιού, αλλά και τον «εσωτερικό» αφηγηματικό χρόνο του λυρικού μέρους.
Βιομηχανικό Μουσείο (έναντι  Νοσοκομείου) | Ώρα 22.00 | Εισιτήριο 10 & 5 €
 

 

ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΙΑ
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | BUTOH PERFORMANCE
Χοροθεατρική ομάδα “ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ”

Στον ασυνείδητο κόσμο, έξω από τα όρια του «εγώ» και της καθημερινής συνείδησης, το μυαλό και το σώμα , σαν ένα ενιαίο σύνολο, πλάθουν έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από την καθημερινότητα μας. Ο χορευτής του Subbody Butoh, δημιουργεί τον προσωπικό του «χορό» με κινήσεις που ανασύρονται μέσα από την εξερεύνηση του ασυνείδητου. Η παρουσίαση θα αποτελέσει τον επίλογο του εργαστηρίου που προηγήθηκε, με τον Ιάπωνα χορευτή και δάσκαλο του Butoh, Rhizome Lee.
Βιομηχανικό Μουσείο (Κτίριο Κορνηλάκη) | Ώρα 23.55

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι εκδηλώσεις του Vinyl is Back Vol. 9 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
17.11.2016 15:22
Η μεγαλύτερη εκδήλωση βινυλίου στην Ελλάδα υπόσχεται νέες συγκινήσεις: τεράστια γκάμα δίσκων βινυλίου, πλειστηριασμοί, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων και τα νέα μοντέλα πικάπ, συναυλίες… όσο είναι η διάρκεια ενός δίσκου βινυλίου, d.j. sets, χορός, κληρώσεις και πολλές εκπλήξεις στο εορταστικό 9o Vinyl is Back στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) το τριήμερο: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, με θέα την Αθήνα από τον 4ο όροφο!
Vinyl is Back 2016: Οι εκδηλώσεις
12.09.2016 16:27
Τρεις μέρες γεμάτες βινύλια, πικάπ, ζωντανή μουσική, εκθέσεις μουσικών οργάνων, d.j. sets, πλειστηριασμούς δίσκων, χορό και happenings σας περιμένουν στο Vinyl Is Back, το αυθεντικό Vinyl Bazaar Show, που συνεχίζει τη δυναμική πορεία του στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών παρόμοιων εκδηλώσεων βάζοντας την δική του σφραγίδα στον πιο ταιριαστό χώρο, στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) το τριήμερο: Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, με θέα την Αθήνα από τον 4ο όροφο! Με ελεύθερη είσοδο και πάλι!
Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο 2016
29.07.2016 15:52
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – πολιτισμός 2016», πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο από τη Δευτέρα 1η έως και την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016.
23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης
25.07.2016 12:51
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» πραγματοποιείται το 23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2016.
Σύρος - Πολιτισμός 2016
16.06.2016 11:25
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μέσω του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2016» αναδεικνύει και προβάλλει για μια ακόμη χρονιά τον ιδιαίτερο πολιτισμό του νησιού.