Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Duo Goliardi στο Sani Festival στη Χαλκιδική

Το Duo Goliardi στο Sani Festival στη Χαλκιδική
Το Φεστιβάλ της Σάνης παρουσιάζει το Duo Goliardi, δηλαδή τον φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα και τον ακορντεονίστα Κωνσταντίνο Ράπτη

στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 στο  Sani Convention Centre. 

Το Duo Goliardi ιδρύθηκε το 2003 από τον Δημήτρη Κούντουρα (φλάουτο με ράμφος) και τον Κωνσταντίνο Ράπτη (ακορντεόν κοντσέρτου - μπαγιάν). Μ’ αυτό τον ιδιαίτερο συνδυασμό που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, το ντουέτο προσεγγίζει ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου, από τον όψιμο Μεσαίωνα μέχρι τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και από ιστορικές ταραντέλες μέχρι τη μουσική για εκκλησιαστικό όργανο του Μπαχ.

 

Στόχος τους είναι από τη μια να εκφράσουν μουσική παλαιότερων εποχών μέσα από μια διαφορετική ηχητική προοπτική πιστή στο μουσικό κείμενο και ύφος, και από την άλλη να προβάλουν καινούργια έργα γραμμένα γι’ αυτό το συνδυασμό. Συνεργάζονται με σημαντικούς συνθέτες της νεότερης γενιάς και έχουν παρουσιάσει έργα σε πρώτη εκτέλεση. Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα διεξαχθεί Masterclass βασισμένο στο ρεπερτόριo των Duo Goliardi στο Sani Convention Centre.

 

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη που παραχώρησαν οι Δημήτρης Κούντουρας και Κωνσταντίνος Ράπτης στο Culturenow.gr:

http://www.culturenow.gr/interviews/Duo_Goliardi:_Όταν_ο_ενθουσιασμός_παραμένει,_ξέρουμε_ότι_η_επιλογή_ήταν_ευτυχής.html

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Air A Baroque Journey: Ο Daniel Hope στο Λόφο της Σάνης
08.08.2016 10:16
Ο Βρετανός διεθνής βιρτουόζος του βιολιού µε µέντορα τον Yehudi Menuhin, Daniel Hope, έρχεται στο Sani Festival το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, για να χαράξει ένα µπαρόκ, µουσικό ταξίδι στην ιστορία του Λόφου της Σάνης.
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.
Η Hiromi live στο Λόφο της Σάνης
07.07.2016 17:08
Η Γιαπωνέζα πιανίστρια Hiromi έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του Sani Festival 2016.
Ο Yaron Herman με το Everyday στο Sani Festival 2016
06.07.2016 17:23
Ο Yaron Herman έρχεται στο Λόφο της Σάνης για να παρουσιάσει το Everyday, σε μία ατμοσφαιρική βραδιά το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.
Nachtfahrten από το Michael Wollny Trio στο Sani Festival
01.07.2016 15:51
Το Sani Festival 2016 φιλοξενεί τον Michael Wollny και το τρίο του, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Nachtfahrten, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στο Λόφο της Σάνης.