Οι εκδόσεις Ηλέκτρα μας προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λαϊκής λογοτεχνίας, μέσα από «Ιστορίες για διάβασμα», με κείμενα που μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Οι εκδόσεις Ηλέκτρα μας προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λαϊκής λογοτεχνίας, μέσα από «Ιστορίες για διάβασμα», με κείμενα που μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά.


Η καινούρια σειρά που παρουσιάζει είναι αποτέλεσμα έρευνας και συλλογής από αρχεία περιοδικών. Οι λαϊκές ιστορίες σε φτηνό χαρτί άρχισαν να τυπώνονται αμέσως μόλις ο Γουτεμβέργιος επινόησε την τυπογραφία με κινητά μεταλλικά στοιχεία.


Πέρα από την ανάγνωση βαρυσήμαντων βιβλίων από φιλόσοφους, ιστορικούς και λόγιους συγγραφείς, στην Αγγλία, στην Αμερική και στη Γαλλία οι ευκολοδιάβαστες ιστορίες με λαϊκούς ήρωες έγιναν τεράστια βιομηχανία.


Εγκλήματα, κλοπές, φαντάσματα, τέρατα, άγνωστοι τόποι, διάστημα (εσωτερικό και εξωτερικό), μέσα από ήρωες όπως ο δαιμόνιος Δόκτωρ Νικολά, ο κυνηγός φαντασμάτων Κάρνακι, ο Κινέζος ντέντεκτιβ Τσάρλυ Τσαν, ο ντεσπεράντο Ντέντγουντ Ντικ, ο αιμοσταγής κουρέας Σουώνυ Τοντ, ο εκδικητής Σπρίνγκχιλντ Τζακ, ο γοητευτικός αρχαιολόγος Κουώτερμεην, ο μεγάλος κυνηγός παρανόμων Νικ Κάρτερ, ο τρομερός τιμωρός Σπρίνγκχιλντ Τζακ έγιναν μία νέα γοητευτική εμμονή για το αναγνωστικό κοινό.


Μέχρι σήμερα ο Κουώτερμεην ξαναεμφανίστηκε ως Ιντιάνα Τζόουνς, ο Κάρνακι ως Γκοστ Μπάστερ, ο Σπρίνγχιλντ Τζακ ως Μπάτμαν, οΤσάρλυ Τσαν ως Τσάκυ Τσαν.


Οι εκδόσεις Ηλέκτρα, δημιουργώντας τη σειρά Ιστορίες για Διάβασμα, προσφέρουν στους Έλληνες αναγνώστες τις σπάνιες συγκινήσεις που απόλαυσαν εκατομμύρια άνθρωποι, διαβάζοντας τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λαϊκής λογοτεχνίας.


Παράλληλα αποτελεί μία σπάνια συλλογή ιστοριών, συγκεντρωμένες σε πέντε βιβλία, με σκληρό εξώφυλλο και υπέροχη εικαστική άποψη στο σχεδιασμό του, τα οποία δεν κυκλοφορούν πια στην παγκόσμια αγορά.


Οι Ιστορίες για Διάβασμα δεν ζητούν από τον αναγνώστη τίποτε περισσότερο απ’ ό,τι σίγουρα έχει: τον ελεύθερο εαυτό του.


Τη σειρά απαρτίζουν τα εξής βιβλία: Ανωνύμου: Spring Heeled Jack. O Τρόμος του Λονδίνου. Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Σελίδες: 112. Τιμή: 12 ευρώ.


Τζων Λούθερ Λονγκ: Madame Butterfly. Η γιαπωνέζικη κούκλα. Μετάφραση: Γιώργος Βέης. Σελίδες: 104. Τιμή: 12 ευρώ.


Γκάι Μπούθμπι: Doctor Nicola. Ολέθριο πείραμα. Μετάφραση: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος. Σελίδες: 216. Τιμή: 15 ευρώ.


Αρθουρ Κόναν Ντόυλ: Brigadier Gerard. Ο ήρωας της συμφοράς. Μετάφραση: Σάντυ Παπαϊωάννου. Σελίδες: 280. Τιμή: 15 ευρώ.


Ρόμπερτ Τσέημπερς: Yue-Laou. Ο Φεγγαροποιός. Μετάφραση: Σάντυ Παπαϊωάννου. Σελίδες: 88. Τιμή: 12 ευρώ.


Info
Εκδόσεις Ηλέκτρα
Νικ. Πλαστήρα 119, Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Τηλ. 210 9414010, φαξ: 210 9414034
www.electrabooks.com