Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Σύρος-Πολιτισμός: Συναυλίες της Λαϊκής Ορχήστρας Σύρας και της οικογένειας Χ. Γωβέτα-Dromeno

Σύρος-Πολιτισμός: Συναυλίες της Λαϊκής Ορχήστρας Σύρας και της οικογένειας Χ. Γωβέτα-Dromeno
Το Φεστιβάλ Σύρος-Πολιτισμός που πραγματοποιείται στην πανέμορφη Σύρο παρουσιάζει δύο ξεχωριστές συναυλιακές

βραδιές. Συγκεκριμένα:

 

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

 

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | Θ\' ΑΝΕΒΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ 
Λαϊκή Ορχήστρα Σύρας

 

Αφιέρωμα σε τραγούδια, στίχους, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αφορούν το Βαγγέλη Πρέκα, αλλά και τραγούδια κι άλλων Συριανών λαϊκών συνθετών, όπως του Νίκου Δαλέζιου, του Αντώνη Ρούσσου (Μπέκου), του Μάρκου Βαμβακάρη, του Αργύρη Βαμβακάρη, του Στέλιου Βαμβακάρη, της Πόπης Πασβάντη και του Μάκη Μαραγκού. Θα τραγουδήσει σε έκτακτη εμφάνιση η παλιά λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Κοζαδίνου. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Λίλη Θεολογίτου, από το μουσικό περιοδικό “Το Λαϊκό Τραγούδι”.Η συναυλία αφιερώνεται στους παλιούς δεξιοτέχνες μπουζουξήδες της Σύρας αλλά και σε εκείνους που δεν ήταν συνθέτες, όπως ο Καλαμαράς, ο Φραγκίσκος Ζουριδάκης, ο Θανάσης Μπάστας ή Συριανός, ο Μανταφούνης, ο Βαλσαμάκης και άλλοι...

 


Η παράσταση θα πλαισιωθεί από μαρτυρίες ζωντανές και ηχογραφημένες, από κινηματογραφική προβολή των 3 ντοκιμαντέρ του Αντώνη Αλμπανόπουλου, από φωτογραφίες και οπτικο-ακουστικό υλικό που έχει συλλεχθεί, καθώς και από ... χορό!

 


Τα ονόματα των μουσικών της Λαϊκής Ορχήστρας Σύρας είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

Αρίστος Βαμβακούσης: τρίχορδο μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνή , Ηλίας Θεοδωρόπουλος: τρίχορδο μπουζούκι, φωνή, Στέφανος Λαρεντζάκης: κρουστά, Αντώνης Μαραγκός: τρίχορδο μπουζούκι, φωνή, Δημήτρης Μαραγκός: ακκορντεόν, φωνή, Μέμης Ροσσολάτος: πρώτη φωνή, βιολί , Ισίδωρος Ρούσσος: λαϊκή ακουστική κιθάρα, φωνή, Αντώνης Τζήκας: κοντραμπάσσο, φωνή

Τραγουδούν ο Μέμης Ροσσολάτος και οι μουσικοί της ορχήστρας

Δημοτικό  Σχολείο  Άνω  Σύρου | Ώρα 21.00 | Εισιτήριο 10 & 5
 

 

 

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
Συναυλία μουσικής οικογένειας Χ. Γωβέτα –Dromeno

 

Ξεκινάει μια ενότητα όπου θα φιλοξενούνται σχήματα Ελλήνων μουσικών της διασποράς. Φέτος, η μουσική οικογένεια Γωβέτα «Dromeno» παίζει παραδοσιακά τραγούδια από την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά, αλλά και ρεμπέτικα. Μια συνένωση της μουσικής ελληνικής ιστορίας από ανθρώπους που ένιωσαν τη νοσταλγία της πατρίδας και τη μεταφέρουν στη μουσική τους.

Χρήστος Γωβέτας κλαρινέτο, φωνή, μπουζούκι
Ruth Hunter ακορντεόν, φωνή
Ελένη Γωβέτα τουμπελέκι, ντέφι,
ακουστικό μπάσο , μπαγλαμάς
Bobby Γωβέτας ντραμς

 

Δημοτικό  Σχολείο  Άνω  Σύρου | Ώρα 21.00 | Εισιτήριο 10 & 5 €

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Νταλάρας στο 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»
02.09.2016 14:51
Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στην Πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που ξεκίνησε το 2014 σε παγκόσμια περιοδεία του σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στη Τεχνόπολη
17.02.2016 12:19

Μελωδίες από σπουδαίες συνθέσεις του μουσικού ρομαντισμού θα πλημμυρίσουν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας με έργα κορυφαίων συνθετών του καλλιτεχνικού κινήματος της Δυτικής Ευρώπης, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 8.30μ.μ.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2016 10:37
Όσοι δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους, τον προηγούμενο Οκτώβριο, για τις δύο εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα στο Μέγαρο, έχουν τώρα άλλη μία ευκαιρία να απολαύσουν το διάσημο σύνολο σε δύο ακόμη συναυλίες του με δύο διαφορετικά προγράμματα, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ.