Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννης Στέφος, Lydia Oshavkova και Diliana Papadopoulou στο Sani Festival

Γιάννης Στέφος, Lydia Oshavkova και Diliana Papadopoulou στο Sani Festival
Το Φεστιβάλ της Σάνης στη Χαλκιδική παρουσιάζει τον Γιάννη Στέφο, την Lydia Oshavkova και την Diliana Papadopoulou

στις 27 Αυγούστου 2011 στο Garden Theatre.

 

Ο Γιάννης Στέφος σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε στην Ανώτατη Σχολή της Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου, ενώ παράλληλα ειδικεύτηκε στη διδασκαλία του βιολοντσέλου. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Φίλιππος Νάκας» και την υποτροφία της Yamada Music Foundation. Σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

 

Η Lydia Oshavkova είναι καθηγήτρια στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Σπούδασε στη Νίκαια, το Παρίσι και το Λονδίνο, όπου παρακολούθησε masterclass του φημισμένου James Galway.  Ως σολίστ,  συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Τα CD που έχει ηχογραφήσει περιλαμβάνουν διαφορετικό στυλ μουσικής, κι αυτό λόγω του ευρέως ρεπερτορίου της, από Vivaldi, Mozart, Ravel, Debussy, Mercadante, Boccherini κ.α. Παραδίδειmasterclasses σε όλον τον κόσμο, ενώ ως σολίστ έχει παίξει με φημισμένους μουσικούς.

 

Η Diliana Georgieva-Παπαδοπούλου αποφοίτησε με άριστα από τη Μουσική Ακαδημία της Φιλιππούπολης και ειδικεύτηκε στη μουσική παιδαγωγική λαμβάνοντας ειδικούς τίτλους καθηγήτριας πιάνου και καθηγήτριας αισθητικής της μουσικής. Έχει λάβει μέρος σε σειρά σπουδαίων συναυλιών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ως μέλος σε διάφορα σχήματα. Ως τρίο με τον Γιάννη Στέφο (τσέλο) και τη Lydia Oshavkova (φλάουτο), πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου.

 

Σχετικές ειδήσεις
O Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο στο Piraeus 117 Academy
18.10.2016 16:46
Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι για πολλούς η ζωντανή ενσάρκωση της ελληνικής ροκ μουσικής. Της ελληνόφωνης αν προτιμάτε.
Η Lydia Plain live στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
24.08.2016 12:48
H Lydia Plain, μουσικός, δημιουργός και καλλιτέχνης, παρουσιάζει την μουσική της ζωντανά στο Εργοτάξιον την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.
Η Hiromi live στο Λόφο της Σάνης
07.07.2016 17:08
Η Γιαπωνέζα πιανίστρια Hiromi έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του Sani Festival 2016.
Nachtfahrten από το Michael Wollny Trio στο Sani Festival
01.07.2016 15:51
Το Sani Festival 2016 φιλοξενεί τον Michael Wollny και το τρίο του, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Nachtfahrten, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στο Λόφο της Σάνης.