Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται με το συγκρότημα Penny and The Swingin Cats την Τρίτη

23/8/2011. Μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στο χρόνο, μια χρονομηχανή που τρέχει από δεκαετία σε δεκαετία, και μας προσκαλούν σε ένα swing πάρτυ με πολύ κέφι και διάθεση για χορό με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών των τελευταίων δεκαετιών σε ρυθμούς swing, jive και charleston αλλά και με σύγχρονων soul- funk κομματιών. Τα δικά τους ολόφρεσκα τραγούδια, που θα τα μοιραστούν μαζί μας, έρχονται να ολοκληρώσουν το φετινό Φεστιβάλ με τον καλύτερο τρόπο.

Πέννυ Μπαλτατζή, φωνή & kazoo
Γιώργος Ζερβός, ηλεκτρική κιθάρα & φωνή
Μάριος Βαληνάκης, τενόρο σαξόφωνο
Στάθης Παρασκευόπουλος, κοντραμπάσο
Χρήστος Κωνσταντινίδης, τύμπανα 

PENNY & THE SWINGIN’ CATS

Το μουσικό συγκρότημα Penny & The Swingin\’ Cats απαρτίζεται από πέντε έμπειρους μουσικούς και ξεκίνησε τις εμφανίσεις του την περίοδο 2009-2010. Έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβαλ και πολλά μαγαζιά της Αθήνας (Bacaro, Belafonte, Nueva Trova, Tiki, Life Jazzy Bar, Ginger Ale, κ.α). και σε πολλές άλλες πόλεις. Το set της μπάντας έχει ως κύριο ηχόχρωμα το swing, εμπλουτισμένο με στοιχεία από jive, charleston και cabaret, προκαλώντας το κοινό σε έναν ατελείωτο χορό, οπουδήποτε και αν εμφανίζονται.

Πολύ σημαντική στιγμή για το συγκρότημα αποτελεί η ζωντανή εμφάνιση τον Μάρτιο του 2010 στον πολυχώρο Gagarin ανοίγοντας το πρόγραμμα του Marc Almond, όπως και η συμμετοχή τους τον Νοέμβριο του 2010 στο πρώτο swing festival \”The Swing Thing\” στο Fuzz, όπου έπαιξαν «ανοίγοντας» την κορυφαία swing μπάντα στον κόσμο, τους Αμερικάνους Royal Crown Revue (RCR), ένα συγκρότημα που θεωρείται ότι συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό στην αναβίωση του swing τη δεκαετία του ΄90.

Το συγκρότημα Penny & The Swingin\’ Cats έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί το ραδιόφωνο καθώς και τον έντυπο και διαδικτυακό τύπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνεντεύξεις στα περιοδικά  \”Jazz & Τζαζ\” (τεύχος Απριλίου 2011) και \”Athens Magazine\” (τεύχος Μαίου 2011), όπως και πλειάδα αναφορών για το συγκρότημα σε εφημερίδες και περιοδικά (Ελευθεροτυπία, Έθνος, Δίφωνο, Athens Voice κ.α.).