Τα Αισχύλεια 2011, το φεστιβάλ της Ελευσίνας παρουσιάζει τον Cayetano – Live band – στο Παλαιό Ελαιουργείο την Τρίτη

30 Αυγούστου 2011.

Ολα ξεκίνησαν πίσω στο 1996, όταν ο Cayetano μόλις σε ηλικία 19 ετών κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με το γκρούπ του “ Στρόγγυλο Κίτρινο “ λαμβάνοντας ηψηλές κριτικές από άλλους μουσικούς για τον χαρακτηριστικό του ήχο.

Έπειτα απο επιτυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ιταλία, αφήνει το σχήμα το 1999, μετακομίζει στην Ισπανία όπου ξεκινά να γράφει μουσική για θεατρικά έργα και τον κινηματογράφο ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε ολη την χώρα ως μουσικός πλάι σε δημοφιλή συγκροτήματα.

Κάπου εκεί κυκλοφορεί ως Cayetano 2 βινύλια στη Γερμανική δισκογραφική εταιρεία  \”Kinky Lounge\”. Η μεγάλη αναγνώριση ήρθε το 2006, με την κυκλοφορία του άλμπουμ \”FOCUSED\” το οποίο παίχτηκε σε ραδιόφωνα και έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο τύπο. Το επόμενο βήμα τον βρίσκει ακόμη πιο ψηλά συνεργαζόμενο με τον Loopa Scava στο  \”UP & DOWN\” το οποίο κυκλοφόρησε από την Etage Noir.

Η επόμενη περίοδος τον βρίσκει να έχει στις αποσκευές του μια υποψηφιότητα για τα Γαλλικά βραβεία  \”Prix Radiophonie\”,  το πρώτο βραβείο για την ενορχήστρωση στην Σουηδική ταινία \”Herr Holger\”ενώ η μουσική του έχει ντύσει τηλεοπτικά shows και διαφημίσεις. Παράλληλα το τραγούδι του \”Mathematical Sorrow\” έγινε το επίσημο τραγούδι της Μαθηματικής Εκθεσης του Βερολίνου, τη στιγμή που έχει επιμεληθεί αμέτρητα ρεμίξ, σε καλλιτέχνες όπως ο Parov Stelar, Wax Tailor, Mod X κ.α

Το καλοκαίρι του 2009 έρχεται η κυκλοφορία του \”THE BIG FALL\” ένα άλμπουμ το οποίο βρίσκεται στα charts στα μεγάλα online δισκοπωλεία όπως iTunes και SoulSeduction.com. Η εξέλιξη εμφανής μιας και πρόκειται για μια πιο ώριμη, αυθεντική δουλειά γεγονός που τον ωθεί στο να βρίσκεται ακόμη περισσότερο στο στουντιο συνεργαζόμενος με πολλούς μουσικούς.

Το αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής αναζήτησης έρχεται με την κυκλοφορία του “ Back Home “ στην KLIK Records μια ιστορία που ξετυλίγεται σε 10 τραγούδια. Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο θεωρειται η καλύτερη δουλειά του μέχρι σήμερα έχοντας την υποστήριξη καλλιτεχνών όπως ο Laurent Garnier και ο Michael Mayer.

Η κυκλοφορία του “Back Home“ βρίσκει τον Cayetano σε περιοδεία έπειτα απο 4 χρόνια με την μπάντα του.  Μια μπάντα που αποτελείται απο 6 μουσικούς επι σκηνής και τον ίδιο να να διευθύνει. Οι εμφανίσεις του ήδη έχουν λάβει υψηλές κριτικές από το βρετανικό WIRE magazine και το Resident Advisor …