Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Bijoux de kant-Recording actions: εγκατάσταση-performance στο TAF

Bijoux de kant-Recording actions: εγκατάσταση-performance στο TAF
Το TAF παρουσιάζει την εγκατάσταση-performance της Bijoux de kant, Recording actions που εγκαινιάζεται στις

11 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2011.

 

Η πλατφόρμα Bijoux de kant δημιουργήθηκε το 2010 από τον εικαστικό-σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα, και επεξεργάζεται τα πεδία του θεάτρου, της εικαστικής performance,  της σύγχρονης μουσικής, των multimedia εγκαταστάσεων, της θεωρίας της τέχνης και της ποιητικής ενατένισης.

 

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προσκάλεσε καλλιτέχνες να έρθουν σε διάλογο με τα δύο έργα που παρουσίασε πέρυσι σε παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Χρώματα (παράσταση που αντλεί από τη «Θεωρία των χρωμάτων» του Johann Wolfgang von Goethe) και το Werther, ένα εγκώμιο των δακρύων (παράσταση βασισμένη στα «Πάθη του νεαρού Βέρθερου» του Goethe), όπως επίσης και με το Graveyard café band/ ALIVE  (μουσικό show βασισμένο σε ποίηση Ελλήνων Ρομαντικών ποιητών του 19ου αιώνα).

 


Η συνάντηση μεταξύ της Bijoux de kant και των προσκεκλημένων καλλιτεχνών από το χώρο των εικαστικών, της φωτογραφίας, των multimedia και της ποίησης, δημιούργησε ένα έργο πάνω στο έργο. Αυτή η διαμεσολαβημένη ματιά ενός «τρίτου», γίνεται αφετηρία για μια νέα δημιουργία που διατηρεί τη δυναμική μιας συνεχούς μετάβασης και ανοίγει νέους δρόμους στη σχέση θεατή, καλλιτέχνη και θεάματος. Τα Recording actions είναι μια αναφορά στις εικόνες εκείνες που αποτυπώνονται μέσα μας, χωρίς πάντα να καταλαβαίνουμε το γιατί, και αποτελούν τα πνευματικά μας σουβενίρ.

 


Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν δράσεις με ζωντανή μουσική και performance, πλαισιωμένες από τα remix και το dj set του Κώστα Δαλακούρα.

 

Συμμετέχοντες:


Θωμάς Αρσένης, Σάββας Αρτόπουλος, Δανάη Δαλακούρα, Ρούλα Ζάννου, Ευθύμης Θεοδόσης, Εμμανουέλα Κυριακοπούλου, Δηώ Λιάκουρα, Σταύρος Πετρόπουλος, Περικλής Πραβήτας, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Δέσποινα Σπύρου, Ιωάννα Τσάμη, Γιώργος Τσόπανος

 

Επιμέλεια: Αλέξιος Παπαζαχαρίας

 

 

Σχετικές ειδήσεις
We are BUD - Opening: Πρώτη συλλογική έκθεση στο BUD
27.09.2016 15:50
Η πρώτη περίοδος λειτουργίας του BUD εγκαινιάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 με μία συλλογική έκθεση, η επιμέλεια της οποίας θα γίνει από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
The New Green Part 2 / The expectation: Εγκατάσταση της Μαρίας Τσάγκαρη στην Ύδρα
01.06.2016 13:58
Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, εγκαινιάζεται στην Ύδρα, στον παραθαλάσσιο δρόμο του οικισμού στη διαδρομή προς το Μανδράκι, η εικαστική εγκατάσταση της βραβευμένης Μαρίας Τσάγκαρη, με τίτλο The New Green Part 2 / The expectation.
Το κριθάρι: ο θερισμός: Μια ομαδική εικαστική εγκατάσταση στο Αθήνεο
31.05.2016 14:42
Μια ομαδική εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "Το κριθάρι: ο θερισμός" εγκαινιάζεται στο Αθήνεο τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.