Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι Motel Selenik live στο Sani Festival

Οι Motel Selenik live στο Sani Festival
Το Φεστιβάλ της Σάνης στη Χαλκιδική παρουσιάζει τους Motel Selenik σε μια συναυλία με πολλά και ενδιαφέροντα μουσικά ηχοχρώματα στις

19 Αυγούστου 2011.

 

 

H συγκυριακή συνεύρεση μιας ομάδας νέων μουσικών της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το αίτιο δημιουργίας της πρωτότυπης αυτής 16μελούς μπάντας, όλα τα μέλη της οποίας έχουν σημείο αναφοράς τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Οι συνθέσεις τους χαρακτηρίζονται από μια μίξη των μουσικών παραδόσεων των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε συνδυασμό με σύγχρονες επιρροές .

 

 

Η διαφορετικότητα και το πλήθος των οργάνων συνδυάζονται με τις προσεγμένες ενορχηστρώσεις και οδηγούν σ’ ένα πληθωρικό αλλά ταυτόχρονα διαυγή ήχο, πετυχαίνοντας έναν ιδιαίτερο μουσικό συνδυασμό (φλαμένκο, μπάλκαν, σουίνγκ, ρεμπέτικο , λάτιν). Το σχήμα παραμένει πάντα ανοιχτό σε καινούργια ακούσματα και ιδέες, κερδίζοντας μέσα από μια σειρά εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας ιδιαίτερα καλές κριτικές, αφού κάθε φορά «Δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για το επόμενο βήμα τους» σύμφωνα με το περιοδικό Parallaxi.

Σχετικές ειδήσεις
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Air A Baroque Journey: Ο Daniel Hope στο Λόφο της Σάνης
08.08.2016 10:16
Ο Βρετανός διεθνής βιρτουόζος του βιολιού µε µέντορα τον Yehudi Menuhin, Daniel Hope, έρχεται στο Sani Festival το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, για να χαράξει ένα µπαρόκ, µουσικό ταξίδι στην ιστορία του Λόφου της Σάνης.
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.
Nachtfahrten από το Michael Wollny Trio στο Sani Festival
01.07.2016 15:51
Το Sani Festival 2016 φιλοξενεί τον Michael Wollny και το τρίο του, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Nachtfahrten, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στο Λόφο της Σάνης.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.