Το Φεστιβάλ της Σάνης στη Χαλκιδική παρουσιάζει τους Motel Selenik σε μια συναυλία με πολλά και ενδιαφέροντα μουσικά ηχοχρώματα στις

19 Αυγούστου 2011.

H συγκυριακή συνεύρεση μιας ομάδας νέων μουσικών της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το αίτιο δημιουργίας της πρωτότυπης αυτής 16μελούς μπάντας, όλα τα μέλη της οποίας έχουν σημείο αναφοράς τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Οι συνθέσεις τους χαρακτηρίζονται από μια μίξη των μουσικών παραδόσεων των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε συνδυασμό με σύγχρονες επιρροές.

Η διαφορετικότητα και το πλήθος των οργάνων συνδυάζονται με τις προσεγμένες ενορχηστρώσεις και οδηγούν σ’ ένα πληθωρικό αλλά ταυτόχρονα διαυγή ήχο, πετυχαίνοντας έναν ιδιαίτερο μουσικό συνδυασμό (φλαμένκο, μπάλκαν, σουίνγκ, ρεμπέτικο, λάτιν). Το σχήμα παραμένει πάντα ανοιχτό σε καινούργια ακούσματα και ιδέες, κερδίζοντας μέσα από μια σειρά εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας ιδιαίτερα καλές κριτικές, αφού κάθε φορά «Δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για το επόμενο βήμα τους» σύμφωνα με το περιοδικό Parallaxi.