Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Όταν η ατυχία σου σιγοτραγουδά

Όταν η ατυχία σου σιγοτραγουδά
Οι εκδόσεις Ηλιοτρόπιο παρουσιάζουν το καινούριο τους απόκτημα, το οποίο δημιούργησε ο κατά τ' άλλα τυχερός και ταλαντούχος Κώστας Δέτσικας. Το καινούριο του βιβλίο ονομάζεται Η Μπαλάντα της Ατυχίας.

Οι εκδόσεις Ηλιοτρόπιο παρουσιάζουν το καινούριο τους απόκτημα, το οποίο δημιούργησε ο κατά τ' άλλα τυχερός και ταλαντούχος Κώστας Δέτσικας. Το καινούριο του βιβλίο ονομάζεται Η Μπαλάντα της Ατυχίας.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ που αναφέρεται στην κακοτυχία. Ο Σπύρος, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ξέρει ότι η κακοτυχία που τον καταδιώκει δεν είναι της στιγμής. Στη ζωή του δεν υπάρχουν ατυχείς στιγμές. Όλη του η ζωή ξεκίνησε με κακή τυχή...

Ο συγγραφέας επεξεργάζεται μέσα από το καινούριο του βιβλίο αυτό που δεν μπορεί κανείς μας να νικήσει. Τη μοίρα.

Η μοίρα είναι αυτή που δίνει το μερίδιο της τύχης όπου και σε όποιον άνθρωπο θέλει. Κι όμως, όσο σταθερή αξία κι αν έχει η ατυχία στην καθημερινότητα του Σπύρου, τόσο ο ίδιος αντιστέκεται, επιθυμώντας την ανατροπή της, αλλά και την «τέλεια» στιγμή.

Θα ζήσει, άραγε, ο Σπύρος, την τέλεια στιγμή; Ο έρωτας τον περιμένει το βράδυ του Σαββάτου κι έχει, όντας παντρεμένος, μια μέρα ολάκερη να σχεδιάσει τη συνάντηση.

Μέσα στις σελίδες του έργου αποτυπώνεται η εσώτερη ανάγκη της μικροευτυχίας, της απόλαυσης, του παράνομου, της επινόησης, της κουτοπονηριάς, αλλά και του μαρασμού στην καθημερινότητα κάθε παντρεμένου.

Ο Κώστας Δέτσικας γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας το 1960. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1998 με το μυθιστόρημα «Μεσοτοιχία». Ακολούθησαν άλλα δύο: «Έτος 1111» και «Ένατος Κρύσταλλος». Η δίτομη ιστορική του μονογραφία «Καραϊσκάκης» και οι εν γένει θέσεις του για ολόκληρο το 1821 χαρακτηρίστηκαν αιρετικές, προκαλώντας αντιδράσεις, σχόλια, συζητήσεις, ακόμα και επιθέσεις μέσω των ΜΜΕ.

Info
Κώστας Δέτσικας, Η Μπαλάντα της Ατυχίας
σελ.: 203, τιμή: 12 ευρώ
Εκδόσεις Ηλιοτρόπιο
Πεισάνδρου 9, 12135 Περιστέρι, Τηλ.: 210 5766670,
www.iliotropio.gr, iliotropio@ath.forthnet.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι»
07.11.2016 09:49
Η Εριφύλη Μαρωνίτη και ο Δημήτρης Στεφανάκης υποδέχονται τον Μάνο Ελευθερίου, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στον ΙΑΝΟ και συνομιλούν μαζί του στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τίτλο "Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή" με θέμα: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι».
Διάλεξη του Knud Illeris, του σημαντικότερου παγκοσμίως θεωρητικού για τις πολλαπλές διαστάσεις στη μάθηση
03.11.2016 11:06
Το πρώτο που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν τον όρο μάθηση έχει να κάνει με κάτι που γίνεται όταν πηγαίνουμε σχολείο.
Όταν Έρθει η Ώρα - Jeffrey Archer
12.10.2016 11:51
Το πολυαναμενόμενο έκτο βιβλίο του συναρπαστικού έπους «Τα Χρονικά των Κλίφτον», Όταν Έρθει η Ώρα του Jeffrey Archer, κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Bell.
Όταν ξημερώνει - Άγγελος Χαριάτης
18.07.2016 11:47
Από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί το βιβλίο, Όταν ξημερώνει του Άγγελου Χαριάτη.
Όταν γράφει το μολύβι - Βασιλική Πέτσα
01.03.2016 12:51
Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο, Όταν γράφει το μολύβι. Πολιτική βία και μνήμη στη σύγχρονη ελληνική και ιταλική λογοτεχνία της Βασιλικής Πέτσα.