Οι εκδόσεις Ηλιοτρόπιο παρουσιάζουν το καινούριο τους απόκτημα, το οποίο δημιούργησε ο κατά τ’ άλλα τυχερός και ταλαντούχος Κώστας Δέτσικας. Το καινούριο του βιβλίο ονομάζεται Η Μπαλάντα της Ατυχίας.

Οι εκδόσεις Ηλιοτρόπιο παρουσιάζουν το καινούριο τους απόκτημα, το οποίο δημιούργησε ο κατά τ’ άλλα τυχερός και ταλαντούχος Κώστας Δέτσικας. Το καινούριο του βιβλίο ονομάζεται Η Μπαλάντα της Ατυχίας.


Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ που αναφέρεται στην κακοτυχία. Ο Σπύρος, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ξέρει ότι η κακοτυχία που τον καταδιώκει δεν είναι της στιγμής. Στη ζωή του δεν υπάρχουν ατυχείς στιγμές. Όλη του η ζωή ξεκίνησε με κακή τυχή…


Ο συγγραφέας επεξεργάζεται μέσα από το καινούριο του βιβλίο αυτό που δεν μπορεί κανείς μας να νικήσει. Τη μοίρα.


Η μοίρα είναι αυτή που δίνει το μερίδιο της τύχης όπου και σε όποιον άνθρωπο θέλει. Κι όμως, όσο σταθερή αξία κι αν έχει η ατυχία στην καθημερινότητα του Σπύρου, τόσο ο ίδιος αντιστέκεται, επιθυμώντας την ανατροπή της, αλλά και την «τέλεια» στιγμή.


Θα ζήσει, άραγε, ο Σπύρος, την τέλεια στιγμή; Ο έρωτας τον περιμένει το βράδυ του Σαββάτου κι έχει, όντας παντρεμένος, μια μέρα ολάκερη να σχεδιάσει τη συνάντηση.


Μέσα στις σελίδες του έργου αποτυπώνεται η εσώτερη ανάγκη της μικροευτυχίας, της απόλαυσης, του παράνομου, της επινόησης, της κουτοπονηριάς, αλλά και του μαρασμού στην καθημερινότητα κάθε παντρεμένου.


Ο Κώστας Δέτσικας γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας το 1960. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1998 με το μυθιστόρημα «Μεσοτοιχία». Ακολούθησαν άλλα δύο: «Έτος 1111» και «Ένατος Κρύσταλλος». Η δίτομη ιστορική του μονογραφία «Καραϊσκάκης» και οι εν γένει θέσεις του για ολόκληρο το 1821 χαρακτηρίστηκαν αιρετικές, προκαλώντας αντιδράσεις, σχόλια, συζητήσεις, ακόμα και επιθέσεις μέσω των ΜΜΕ.


Info
Κώστας Δέτσικας, Η Μπαλάντα της Ατυχίας
σελ.: 203, τιμή: 12 ευρώ
Εκδόσεις Ηλιοτρόπιο
Πεισάνδρου 9, 12135 Περιστέρι, Τηλ.: 210 5766670,
www.iliotropio.gr, iliotropio@ath.forthnet.gr