Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μιχάλης Κουμπιός: Συναυλία στο 18ο Φεστιβάλ Μήλου

Μιχάλης Κουμπιός: Συναυλία στο 18ο Φεστιβάλ Μήλου
Δύο νέοι τραγουδιστές, η Σαββέρια Μαργιολά και ο Χάρης Μακρής θα ερμηνεύσουν τραγούδια του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού από το σύνολο της

δισκογραφικής του παρουσίας, στη Μήλο, την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος» στον Αδάμαντα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μήλου.

 

«Πίνω-πίνω», «Φιλί-φιλάκι», «Όταν πέφτει το βράδυ», «Στους ουρανούς», «Στο σώμα σου να κατοικώ», «Όμορφα ταξίδια», «Καληνύχτα ψυχάκι», «Το φίλτρο», «Πάρε τη σιωπή», «Έλα πάρε με», «Θάλασσα γυαλί» κ.α

 

Θα ακουστούν επίσης και οργανικές του συνθέσεις με διεθνή αναγνώριση όπως «Αστραδενή», «Το ταγκό του Πειραιά» κ.α


Συνθέσεις με βαθιά εσωτερικότητα, μ’ ένα μαγνητικό λυρισμό που σε καθηλώνει, με μία σχεδόν ελεγειακή γοητεία που σε συνεπαίρνει.


Συνθέσεις που φιλοξενήθηκαν σε διεθνείς συλλογές όπως Buddha Bar, Night Collection, Mystic World, Potomayo World κ.α

 

Παίζουν οι μουσικοί

Μιχάλης Κουμπιός (πλήκτρα), Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρες), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Κυριάκος Κοντάκος (βιολί).

Σχετικές ειδήσεις
Ερωτικό βαλς: συναυλία με της Στέλλα Γαδέδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.01.2017 14:46
Η Στέλλα Γαδέδη έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για να μας ταξιδέψει με μουσικές, χρώματα και ρυθμικές ελευθερίες ερμηνεύοντας έργα για φλάουτο και παρουσιάζοντας μια επιλογή από τις πρόσφατες δικές της μουσικές συνθέσεις και τραγούδια.
Μετασχηματισμοί 2: Ο Έρωτας του ποιητή - Dichterliebe στη Στέγη
11.01.2017 17:38
Το Ελληνικό Σχέδιο και οι ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ επανέρχονται με μια νέα απόπειρα μεταφοράς σημαντικών κύκλων τραγουδιών για φωνή και πιάνο από το ανθολόγιο της παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας. Στο πρώτο μέρος της φετινής συναυλίας του κύκλου των Μετασχηματισμών Ο έρωτας του ποιητή - Dichterliebe, στις 22 Ιανουαρίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες Γιώργος Κανάρης (βαρύτονος) και Peter Bortfeldt (πιανίστας) θα ερμηνεύσουν τα 20 τραγούδια του κύκλου Dichterliebe με την αρχική σειρά μελοποίησής τους από τον συνθέτη.
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Ο Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει στην Ελλάδα με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή
16.06.2016 10:02
Με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα μας ταξιδέψει ο Γιώργος Νταλάρας το φετινό καλοκαίρι με οδηγό την μεγάλη αγάπη του για τον «αγαπημένο συνθέτη της ζωής του».
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.