Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σκοτεινό Σπίτι από τον Θεατρικό Οργανισμό Πρώτες ύλες στο Sani Festival

Σκοτεινό Σπίτι από τον Θεατρικό Οργανισμό Πρώτες ύλες στο Sani Festival
Το Φεστιβάλ Σάνης στη Χαλκιδική παρουσιάζει την παράσταση «Σκοτεινό σπίτι» από τον Θεατρικό Οργανισμό «Πρώτες ύλες» σε σκηνοθεσία

Χρίστου Λύγκα στο Garden Theatre στις 11 και 12 Αυγούστου 2011.

 

Τα κρυμμένα κάτω από το χαλί μυστικά μιας οικογένειας, το θέμα-ταμπού της σεξουαλικής κακοποίησης δυο παιδιών που έγιναν άνδρες κουβαλώντας αυτό το βάρος σε όλη τους της ζωή, αναλύει μέσα από ζωηρούς διαλόγους και καθηλωτική δράση ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Neil LaBute. Βαθύ και ανατρεπτικό, το «Σκοτεινό Σπίτι» είναι η ιστορία δυο αδελφών που συναντώνται στο προαύλιο μιας νευρολογικής κλινικής όπου έχει εισαχθεί με δικαστική εντολή λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ο μικρότερος εκ των δύο, ο Ντρου, επιτυχημένος δικηγόρος αλλά εξαρτημένος από τα πάθη του.

 

Ο μεγαλύτερος, ο Τέρυ, θυρωρός στο επάγγελμα, έχει έρθει κατόπιν παράκλησης του Ντρου, προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του που θα του εξασφαλίσει την έξοδο από την κλινική, ότι στην παιδική του ηλικία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από φίλο της οικογένειας.

 

Τον ίδιο που είχε κακοποιήσει και τον Τέρυ, γεγονός που άφησε ανεξίτηλο ίχνος πάνω και στα δυο αδέλφια, υπήρξε ωστόσο και ο καταλύτης για την μεταξύ τους σχέση. Οι σκελετοί βγαίνουν από το ντουλάπι και το ανελέητο σφυροκόπημα του ενός προς τον άλλο ξεκινά, ανασύροντας απωθημένα και ξυπνώντας ανομολόγητα συναισθήματα.

 

Πόνος, προδοσία, εκδίκηση σκιαγραφούν με ανατριχιαστικό τρόπο δυο ζωές που σημαδεύτηκαν μια για πάντα, όχι μόνο από το τρομερό γεγονός που συνέβη στην παιδική τους ηλικία, αλλά κυρίως από τον τρόπο που το χειρίστηκαν ως ενήλικες.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Μπάμπα Γιαγκά, το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17
07.02.2017 14:27
Το φεστιβάλ του Beton 7, Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17, παρουσιάζει την παράσταση Η Μπάμπα Γιαγκά , το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2017.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
18.07.2016 10:33
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 25 Ιουλίου 2016, στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
06.07.2016 11:32
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού σε περιοδεία
23.06.2016 14:34
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Το Παλάτι του Τέλους από τον ΘΟΚ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
19.04.2016 17:04
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τον Μάϊο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την παράσταση «Το Παλάτι του Τέλους» της Judith Thompson, που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 11 & 12 Μαΐου 2016.