Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Βρες ποιος είμαι!

Βρες ποιος είμαι!
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Τσίτας στο καινούριο του βιβλίο περιγράφει με εξαίσιο, λιτό και όμορφο τρόπο την τρυφερή σχέση πατέρα - γιου μέσα από ένα αγορίστικο παιχνίδι.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Τσίτας στο καινούριο του βιβλίο περιγράφει με εξαίσιο, λιτό και όμορφο τρόπο την τρυφερή σχέση πατέρα - γιου μέσα από ένα αγορίστικο παιχνίδι.

Το βιβλίο «Βρες ποιος είμαι!» είναι μια μοντέρνα εξιστόρηση, αλλά πάνω απ' όλα εξαιρετικά χιουμοριστική, με θέμα την τρυφερή σχέση πατέρα - γιου, έτσι όπως εκδηλώνεται μέσα από ένα καθαρά «αγορίστικο» παιχνίδι.

Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο, στο οποίο το παιχνίδι των δύο αγοριών (πατέρας και γιος) κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών μέχρι την τελευταία σελίδα, όπου όλα ανατρέπονται.

Σε λίγες γραμμές το παιχνίδι εξελίσσεται κάπως έτσι: Το τηλέφωνο χτυπάει τρεις φορές. «Ποιος είναι;» ρωτάει ο κύριος Ρηγόπουλος, και ο μικρός Πέτρος που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, απαντάει «βρες ποιος είμαι!». Οι ερωτήσεις έρχονται η μία μετά την άλλη: μήπως είσαι ένα ελεφαντάκι; Ένας πολυλογάς παπαγάλος; Ένας τεμπελάκος τζίτζικας; Ο τρομερός μάγος Ραταπουρίμ; Ο ξακουστός βασιλιάς Αλεβουζάν; Ένας πλανόδιος μουσικός; Ένας εξωγήινος; Ο παντοδύναμος Ηρακλής; Το φοβερό τέρας της ζούγκλας; Ή μήπως...

Το «Βρες ποιος είμαι!» διακρίνεται για την πρωτοτυπία του θέματος, τη λιτότητα και πυκνότητα του κειμένου, τη λακωνικότητα των διαλόγων καθώς και για τη «φρέσκια», ευρηματική και γεμάτη χιούμορ εικονογράφησή του, η οποία ανήκει στον Μαρκ Γουαινστάιν.

Info
Βρες ποιος είμαι!, του Μάκη Τσίτα
Σελίδες:24
Τιμή: 6,50 ευρώ
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω

Σχετικές ειδήσεις
Τρεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τον Τάκη Θεοδωρόπουλο
13.02.2017 10:32
Ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος, με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο Στη χώρα του περίπου, επιχειρεί μια περιήγηση στην ενδοχώρα της ελληνικής κοινωνίας και στα μεγάλα κεφάλαια του συλλογικού της ασυνείδητου.
 Καταδικασμένη να είμαι σπάνια - Αγάπη Ντόκα
11.01.2017 10:42
Από τις εκδόσεις Θερμαϊκός κυκλοφορεί το βιβλίο, Καταδικασμένη να είμαι σπάνια της Αγάπης Ντόκα.
Συγγραφείς του κόσμου στο Ιανό: Συζήτηση με τον Jan Guillou
02.09.2016 10:09
Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Jan Guillou επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο το βιβλίο του Η ιστορία ενός σουηδού κατασκόπου, για τη ζωή του και το έργο του που κινείται σε θέματα του νόμου, της παγκόσμιας ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Πες μου ποιος είναι ο εχθρός - Μιχάλης Καστρινός
11.08.2016 12:36
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο, Πες μου ποιος είναι ο εχθρός του Μιχάλη Καστρινού.
Δεν είμαι εγώ! - Αναστασία Αντωνάκη
08.03.2016 12:38
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο Δεν είμαι εγώ! της Αναστασίας Αντωνάκη.