Μετά από την sold out εμφάνισή τους τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, και για όλους όσους δεν πρόλαβαν να δουν μια από τις κορυφαίες μπάντες της reggae

μουσικής σκηνής, οι Dub Incorporation, επιστρέφουν στην πόλη για μία νέα εκρηκτική εμφάνιση!

Στις 7 Σεπτεμβρίου, στην “Τεχνόπολις”, στο Γκάζι, το συγκρότημα που αγκάλιασε το ελληνικό κοινό, είναι και πάλι εδώ, στην αρχή του φθινοπώρου, με αρκετές δόσεις reggae, ισχυρές δονήσεις γαλλο-αλγερινού hip hop και υπόγειας dub.

Το συγκρότημα συστήνεται για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90, φέρνοντας μια πνοή φρέσκου αέρα στα δεδομένα της μέχρι τότε γαλλικής reggae σκηνής. Πρόκειται για μια παρέα από φίλους που ένωσαν το πάθος τους για τη μουσική, με καλογραμμένους στίχους, ρυθμό και υπέροχες εναρμονισμένες φωνές!

Οι μουσικές επιρροές των μελών είναι πολλές και διαφορετικές, κάτι που εξηγεί και την αυθεντική τους μουσική, στην οποία βρίσκουμε στοιχεία από παραδοσιακές μελωδίες, hip hop, electro-dub και dancehall.

Η μπάντα μετράει ήδη 13 χρόνια και αμέτρητες εμφανίσεις σ\’ όλο τον κόσμο, αφού η σκηνή είναι το δυνατό τους χαρτί χάρη στην μοναδική τους ενέργεια.  Έχουν κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και πέρα από τα σύνορα της Γαλλίας, όπως σε Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία,  Ισπανία κλπ, καθώς καταφέρνουν κάθε φορά αβίαστα να γίνονται \”ένα\” με το κοινό τους, όπου κι αν το συναντούν.

Το πρώτο τους άλμπουμ “Diversitè’’ κυκλοφόρησε το 2003, ενώ καθιερώθηκαν με το “Dans le décor’’ το 2005 και επιβεβαίωσαν τις φήμες ότι αποτελούν το καλύτερο συγκρότημα της γαλλικής reggae με το
άλμπουμ ‘’Afrikya’’ το 2008, το οποίο απέσπασε και το πρώτο βραβείο στα ‘’Web Reggae Awards 2008’’.

Έπειτα από 2 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, επανήλθαν το 2010 με καινούριο άλμπουμ, το “Hors contrôle’’, έναν συνδυασμό ακριβώς όλων των στοιχείων για τα οποία είναι γνωστοί οι Dub Inc.:καταπληκτικά roots reggae κομμάτια και επαναστατικό πνεύμα!

Τη βραδιά στην “Τεχνόπολις” θα ανοίξουν με το μοναδικό τους τρόπο οι Fundracar. Ένα ελληνικό οκταμελές συγκρότημα που ξεχωρίζει για τις live εμφανίσεις του με μουσικές που χαρακτηρίζονται ως ένα χαρμάνι μαύρης μουσικής κουλτούρας και βαλκανικής εκστατικότητας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα είμαστε όλοι στο Γκάζι για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ένα ανεπανάληπτο και εκρηκτικό live. Υποδεχόμαστε το φαινόμενο Dub Inc!

Άλλοι σταθμοί:

7/9 «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων («Κεντρική Αυλή», Πειραιώς 100, Γκάζι)
5/9 Ηράκλειο Κρήτης, Τεχνόπολη, Guests: Burger Project
8/9 Θεσσαλονίκη, Βαβυλωνία Μύλου