Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τρείς θεατρικοί μονόλογοι στον Πύργο Μπαζαίου στο 11ο Φεστιβάλ Νάξου

Τρείς θεατρικοί μονόλογοι στον Πύργο Μπαζαίου στο 11ο Φεστιβάλ Νάξου
Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Νάξου με τίτλο Less is more, γίνεται ένα αφιέρωμα στη τέχνη και τεχνική του θεατρικού μονολόγου. Ο μονόλογος

για τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Φεστιβάλ, Στέλιο Κρασανάκη «αποτελεί το εντελέστερο θεατρικό είδος. Είναι η περιοχή όπου δοκιμάζεται το κείμενο , η υποκριτική και η σκηνοθεσία στην πιο ακραία τους μορφή».

 

Στον πρώτο μονόλογο «Το Παρτάλι» (7 & 8/8) του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, με τον Χρήστο Στέργιογλου σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρσασανάκη, καταργείται ο τέταρτος τοίχος, ηθοποιός και κοινό γίνονται ένα και κυριαρχεί μια καακτμένη αμεσότητα της θεατρικής αφήγησης.

 


Στο «Μαράν Αθά» (16/8) κεντρικό άξονα αποτελεί το ίδιο το κείμενο «ποταμός» του Θωμά Ψύρρα, ενώ ο Δήμος Αβδελιώδης καθοδηγεί τη Γιασεμί Κηλαηδόνη επιχειρώντας μια σκηνοθεσία του λόφου και της πεποιημένης εκφοράς του.

 


Τέλος στη «Camille Claudel: Το κύμα της τρέλας» (19/8) ο Στέλιος Κρασανάκης με την εξαιιρετική Λυδία Φωτοπούλου αναζητούν τρόπους σκηνικής αναπαράστασης της επιστολογραφίας ενός ιδιαίτερου θεατρικού είδους. Ένα παιχνίδι λόγου, σώματος, σκηνικού χώρου και βίντεο-εικόνων.

 


Τρεις διαφορετικές εκδοχές της θεατρικής σχέσης ηθοποιού και θεατή με τη διαμεσολάβηση του λόγου.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Κρασανάκης

 

Διεύθυνση Παραγωγής: Μάριος Βαζαίος

 

 

Δείτε επίσης στο παρακάτω video τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Χρήστος Στέργιογλου για το "Παρτάλι" με αφορμή την παράστασή του στο Φεστιβάλ Αθηνών: http://www.culturenow.gr/video/Theatre/Ο_Χρήστος_Στέργιογλου_στο_Culturenow.gr.html

 

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Άνγκρια, της Μαρίας Γιαγιάννου στο Φεστιβάλ Αναλογίου 2016
26.09.2016 14:21
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αναλογίου 2016 του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, η πρώτη παρουσίαση του θεατρικού έργου άΝΓΚΡΙΑ της Μαρίας Γιαγιάννου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.
Μονόλογος της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ, από τη Μάνια Παπαδημητρίου στη Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα
13.06.2016 15:55
Η Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα φιλοξενεί την Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία παρουσιάζει τον Μονόλογο της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Συναντήσεις.
Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου, με τον Γ. Σκιαδαρέση το φθινόπωρο στο θέατρο Αλκμήνη
03.06.2016 15:53
Ο βραβευμένος από την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών μονόλογος του Κώστα Λεϊμονή «Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» θα ανέβει, την προσεχή σεζόν, στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Τρεις θεατρικοί μονόλογοι της Άννας Κοκκίνου επιστρέφουν στο Θέατρο Σφενδόνη
05.05.2016 10:28
Τρεις εμβληματικές παραστάσεις, τρεις θεατρικοί μονολόγοι με την Άννα Κοκκίνου επιστρέφουν στη Σφενδόνη το Μάιο στο πλαίσιο μιας ρετροσπεκτίβας που γίνεται με αφορμή την έναρξη συνεργασίας του Θεάτρου Σφενδόνη με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και τα 120 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Βιζυηνού.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.