Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Μια άλλη Φρίντα στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2011

Μια άλλη Φρίντα στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2011
Τρεις γυναίκες, η μεσόφωνος Κατερίνα Ρούσσου, η πιανίστρια Αλεξάνδρα Νομίδου και η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη ,…

ζωντανεύουν τη Φρίντα Κάλο στη μουσική παράσταση “Μια άλλη Φρίντα ...” την Τετάρτη 10 Αυγούστου, ώρα 21:00, στην αίθουσα συναυλιών του Μεγάρου Γκύζη. Θα την προσεγγίσουν  μέσα από τα μάτια της αδελφής της, αποκαλύπτοντας την παράλληλη, έντονη και περίπλοκη ζωή των δυο γυναικών, μέσα από τα κείμενα που έχει γράψει η ίδια η Φρίντα στο ημερολόγιό της ή άλλοι γι αυτήν, και με πολλή μουσική από τη Λατινική Αμερική και το Μεξικό (A. Piazzolla, A. Ginastera, H. Villa-Lobos, M. Ponce, C. Guastavino, E. Lecuona, E. Granados), αλλά και έργα των F. Chopin, F. Poulenc, D. Shostakovitch και A. Scriabin. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται κι ένα έργο του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη, βασισμένο σε ένα ποίημα του Pablo Neruda.

 

«Πάνω στα θαμπά τζάμια ζωγράφιζα μια πόρτα κι απ’ αυτήν την πόρτα το έσκαγα με τη φαντασία μου με μεγάλη χαρά και φούρια...». Με την τέχνη της, η Μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, κατάφερε να αντιμετωπίσει τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, μετατρέποντάς τα σε ενεργοποιό δύναμη και κίνητρο για δημιουργία. Μέσα από το έργο και την έντονη προσωπικότητά της άφησε τη σφραγίδα της ανεξίτηλη στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης.

 


Κατερίνα Ρούσσου, μεσόφωνος
Αλεξάνδρα Νομίδου, πιάνο
Μάγδα Μαυρογιάννη, αφήγηση

Σχετικές ειδήσεις
Gala: Η μούσα του Salvador Dali. Έρως εμπνευσμένος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
27.01.2017 14:35
Ένα ακόμα μουσικό αναλόγιο του κύκλου ‘Classic Music Box’, που εμπνεύστηκε και επιμελείται η ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης, Μάγδα Μαυρογιάννη, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Η Ile-de-France Youth Choir στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη
23.08.2016 13:13
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη κλείνει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων με th συναυλία της Ile-de-France Youth Choir, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στη Σαντορίνη.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Γκύζη
17.08.2016 10:35
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής συναντιούνται στο Μέγαρο Γκύζη για μία συναυλία την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016.
Με δυο κιθάρες...: Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Μέγαρο Γκύζη
10.08.2016 17:09
Τα Κίτρινα Ποδήλατα θα εμφανιστούν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη για μία συναυλία με special guest τον Βασίλη Καζούλη.