Οι Mogwai, το Σκωτσέζικο συγκρότημα που είναι συνυφασμένο με το αυθεντικό post rock ήχο και έχει δημιουργήσει τη δική του μουσική σχολή, θα πραγματοποιήσει

τον Ιανουάριο (τελικά μετά την αναβολή του φθινοπώρου) δύο μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα στο Fuzz Club στις 21 ενώ την προηγούμενη ημέρα στις 20/01 θα εμφανιστεί στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη. Special guest στη συναυλία της Αθήνας οι Γάλλοι postrockers Kwoon.

Οι Mogwai είναι μία ιδιαίτερη μουσική κολεκτίβα και αποτελεί το πιο cult μουσικό project που έχει βγάλει η Σκωτσέζικη σχολή, την τελευταία εικοσαετία. Πολύ τους θεωρούν σαν ένα “intellectual” μουσικό μείγμα, μία συνάντηση post, art rock και κιθαρίστικου instrumental, με τραγούδια και μελωδίες που ξυπνούν συναισθήματα και αιθέριες εικόνες.

Εκεί που οι Sonic Youth, οι My Bloody Valentine και οι The Cure σταματούν έρχονται οι Mogwai, προσθέτοντας μουσικές πινελιές, επηρεασμένες από τον Sigur Ros, αλλά και ακόμα και από το instrumental metal.

Από το πρώτο τους άλμπουμ Mogwai Young Team, απέδειξαν τις μοναδικές ικανότητες τους και τη δυναμική που έχουν να επεκτείνουν τα όρια του post rock. Με τα επόμενα άλμπουμ τους Come on Die Young, Rock Action και Happy Songs for Happy People – που αποτέλεσαν καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία – κατάφεραν να αποστασιοποιηθούν από τη μανιέρα του retro rock, που ακολούθησαν πολλά άλλα συγκροτήματα, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και μετά και να αποδώσουν μια δική τους, πότε ψυχεδελική, πότε πιο art μουσική αισθητική, χωρίς να φοβούνται να “στραπατσάρουν” μία μουσική μελωδία με ισχυρές ηλεκτρικές κιθάρες.

Στα βίντεο και στα live τους, δίνουν μία ιδιαίτερη σημασία, που δεν μπορείς παρά να αφεθείς. Η καλλιτεχνική τους αξία σε τραγούδια όπως τα Friend of the night, Christmas steps, Take me somewhere nice είναι ιδιαίτερη, αφού κάθε φορά που τα ακούς,  τα ξανακαλύπτεις, ενώ έχουν συνθέσει και τη μουσική της ταινίας The Fountain του Darren Aronofsky, για την οποία τους απένειμαν πολλά βραβεία.

Οι Kwoon θα ανοίξουν την πολυαναμενόμενη συναυλία των Mogwai στην Αθήνα

Η πιο απρόσμενη αλλά συνάμα ιδανική μουσική συνάντηση αυτής της χρονιάς θα συμβεί στο Fuzz Club, εκεί όπου οι Kwoon θα εμφανισθούν ως special guests στην Αθηναϊκή  συναυλία  των Mogwai.

Οι Γάλλοι Kwoon άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο ελληνικό κοινό τον Μάρτιο του 2010 (όταν εμφανίσθηκαν στο Fuzz με τους Piano Magic) και δημιούργησαν ένα πολύ θετικό “θόρυβο” που έχει συνεπάρει τα διεθνή μέσα, αλλά και το παγκόσμιο alternative μουσικόφιλο κοινό από το 2006, όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Tales and Dreams”, που εμπεριέχει το “I lived on the moon” ένα video-sensation που απέσπασε πολλά βραβεία και συγκίνησε με το μελαγχολικό του “touch”.

Οι κριτικοί γράφουν για την αναγέννηση της Γαλλικής μουσικής και το όνομά τους αναφέρεται δίπλα σε αυτό των Sigur Ros, Explosions in the sky, Mogwai, Mono και φυσικα των Godspeed You! Black Emperor.

Τρία χρόνια μετά γεμάτοι από live εμπειρίες και διθυράμβους από παγκόσμιο κοινό και κριτικούς οι Kwoon κυκλοφορούν το “When the flower were singing…” ένα άλμπουμ γεμάτο δυναμική και post-rock λυρισμό επιβεβαιώνοντας την αξία τους. Στη συνέχεια συνεχίζουν με tour παγκόσμιας εμβέλειας, κρατώντας ψηλά τη σημαία του alternative και progressive post-rock.

Δεν συμβαίνει πολύ συχνά ένα μουσικό θέμα ή τραγούδι να εμπεριέχει τόση πολύ φαντασία και λυρισμό και όσοι έχουν τη σπάνια ευκαιρία να νιώσουν live την μουσική εμπειρία που ακούει στο όνομα Kwoon, πραγματικά εκτιμούν την ιδιοφυία της μουσικής τους. Μίας μουσικής που καταφέρνει να απελευθερώνει τη φαντασία μας και καλμάρει τη ψυχή μας. Αυτό είναι που κάνει τη μουσική των Kwoon τόσο σημαντική και τόσο απαραίτητη ενώ ταιριάζει αλληλένδετα με αυτή των Mogwai. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που τους έχουν χαρακτηρίσει ως τους “νέους Mogwai”.

Οι Kwoon, η νέα δύναμη του αυθεντικού post-rock, θα συναντήσουν για πρώτη-παγκόσμια τους Mogwai τη ναυαρχίδα της Σκωτσέζικης post-rock σχολής, στο Fuzz Club, σε μία βραδιά πρωτόγνωρης μουσικής εμπειρίας, μιας και σπάνια σε συναυλία ο καλλιτέχνης καταφέρνει να αγγίζει το θεατή, σε τέτοιο συναισθηματικό επίπεδο. Οι Mogwai θα εμφανιστούν στο Block 33, στη Θεσσαλονίκη.

Προσοχή: Όσοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τις εμφανίσεις του Οκτωβρίου, θα ισχύουν κανονικά για τις νέες ημερομηνίες.