Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Μιχαλόπουλος: Το Ναύπλιο μπορεί να γίνει κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων

Δημήτρης Μιχαλόπουλος: Το Ναύπλιο μπορεί να γίνει κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων
Η Gallery Presenta σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει στο Βουλευτικό Ναυπλίου

την Art exhibition NAFPLIO ART 2011 από τις 5 έως τις 20 Αυγούστου, με τη συμμετοχή των Γρήγορη Λαγού, Γιώργου Λιντζέρη, Νίκου Γιαβρόπουλου και Ιόλης Λιβαδά. Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος συν-ιδιοκτήτης της Gallery Presenta, λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια , απάντησε στις ερωτήσεις του Culturnow.gr για την έκθεση, δίνοντας ακόμη και σε όσους δεν ζουν στο Ναύπλιο, μια καλή αφορμή για μία, όχι μόνο τουριστικά αλλά και εικαστικά , ενδιαφέρουσα επίσκεψη στη όμορφη πόλη.

 

 

Συνέντευξη στην Αθηνά Πούλιου

 

Culturenow.gr: Η Gallery Presenta σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει στο Βουλευτικό Ναυπλίου από τις 5 Αυγούστου την έκθεση NAFPLIO ART 2011. Πείτε μας λίγα λόγια για την έκθεση, ποιοί συμμετέχουν και τί θα δει το κοινό που θα παραβρεθεί;

Δημήτρης Μιχαλόπουλος: Είναι η τρίτη έκθεση που διοργανώνουμε σε αυτό το εμβληματικό κτήριο του Ναυπλίου. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Γρηγόρης Λαγός, Γιώργος Λιντζέρης, Νίκος Γιαβρόπουλος και Ιόλη Λιβαδα. Το κοινό θα δει μια διαφορετική προσέγγιση από τους καλλιτέχνες σε ότι αφορά τα σχήματα ή της φιγούρες, την πόλη που αποτελεί το μέσο για το μοντέρνο, την έξαρση της βίας στην ελληνική κοινωνία.

 

 

Cul.N.: Καθένας από τους τέσσερις καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση έχουν ένα διαφορετικό ύφος και μια διαφορετική τεχνοτροπία. Η έκθεση NAFPLIO ART 2011 θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύει τους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες του Ναυπλίου;


Δ.Μ.: Ο στόχος μας σαν gallery όλα αυτά τα χρόνια είναι να παρουσιάσουμε στο κοινό σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, να αναδείξουμε το έργο τους και παρέχουμε μια δυναμική καλλιτεχνική δράση στον τόπο μας ώστε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους και να τους προσφέρουμε μια νέα αισθητική αντίληψη για τη σύγχρονη πραγματικότητα της τέχνης στη Ελλάδα.

 

 

Cul.N.: Πόσο ανθηρή είναι η Τέχνη σε μια πόλη σαν το Ναύπλιο, που απέχει από τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου συνήθως στρέφεται το ενδιαφέρον των φιλότεχνων κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η επαρχία έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει τα βλέμματα μόνο σε τουριστικές σεζόν;
 

Δ.Μ.: Αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το να στρέψουμε δηλαδή και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του κοινού της Αθήνας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν αλλά και του υπόλοιπου χρόνου. Η πόλη του Ναυπλίου ενδείκνυται να γίνει κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων πέραν της τουριστικής σεζόν λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα.

 


Cul.N.: Βλέπετε να υπάρχει ενδιαφέρον από φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες σχετικά με την Τέχνη; Τί υποστήριξη λαμβάνετε εσείς από εξωτερικούς δημόσιους ή ιδιωτικούς παράγοντες για να διατηρήσετε μια γκαλερί σαν την Gallery Presenta και να την κάνετε βιώσιμη μέσα στο χρόνο, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή;

Δ.Μ.: Υπάρχει ενδιαφέρον από φορείς και ιδιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια μας και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο, για την στήριξη του στην έκθεση και τους χορηγούς μας στην προσπάθεια που κάνουμε.

 

 

Cul.N.: Πότε δημιουργήθηκε η Gallery Presenta και τί έχει παρουσιάσει ως σήμερα; Θα φιλοξενήσετε κι άλλες εκθέσεις μέσα στο χρόνο και αν ναι θέλετε να μας πείτε εν συντομία τί θα έχει την ευκαιρία να δει στην γκαλερί το κοινό του Ναυπλίου;


Δ.Μ.: Η gallery presenta δημιουργήθηκε πριν έξι χρόνια. Μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει δουλειές Ελλήνων καλλιτεχνών και στόχος μας είναι κατά τη διάρκεια του χρόνου να διοργανώσουμε άλλες τρεις εκθέσεις. Αυτή τη στιγμή το κοινό μπορεί να δει στο χώρο της gallery  δουλειές Ελλήνων καλλιτεχνών. Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη σας στη προσπάθεια που κάνουμε.

 

 

Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση:

http://www.culturenow.gr/art_rooms/NAFPLIO_ART_2011:_έκθεση_της_Gallery_Presenta_στο_Βουλευτικό_στο_Ναύπλιο.html

 


Σχετικές ειδήσεις
Ελένη Πανουκλιά: Η ομορφιά οφείλεται σε αντίθετα πράγματα που ενώνονται
12.09.2016 16:39
Η Ελένη Πανουκλιά μίλησε στο Culture Now για την site specific παρέμβαση Ό,τι φωτεινό έχει να πει, θα πρέπει να μείνει εικασία στο Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, την οποία δημιούργησε στα πλαίσια των Αισχυλείων 2016.
Gary Carrion-Murayari: Οι νέοι καλλιτέχνες δείχνουν επιδεξιότητα και αυτοπεποίθηση στην εξισορρόπηση
05.08.2016 17:05
Η έκθεση “The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές” είναι μια συνεργασία του New Museum της Νέας Υόρκης, του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου Μπενάκη, με την ευκαιρία της 33ης επετείου από την ίδρυση του ΔΕΣΤΕ. Ένας από τους επιμελητές της ο Gary Carrion-Murayari (επιμελητής του New Museum) μίλησε στο Culture Now.
Κυριάκος Κουτσομάλλης: Ο Ζογγολόπουλος με τις προτάσεις του ενσυνείδητα αλλάζει τον κοινωνικό ρόλο της τέχνης
16.06.2016 16:39
Τo Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι την αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης. Ο επιμελητής της έκθεσης και διευθυντής του μουσείου στην Άνδρο, κύριος Κυριάκος Κουτσομάλλης μίλησε στο Culture Now σχετικά με την έκθεση και το έργο του Έλληνα καλλιτέχνη.
Massimiliano Mollona: Αντιλαμβάνομαι την Μπιενάλε της Αθήνας ως ένα πολύμορφο πολιτισμικό και πολιτικό χώρο
26.05.2016 11:07
Ο Massimiliano Mollona, διευθυντής προγράμματος της Μπιενάλε της Αθήνας, έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Culture Now.
ENIGAMI: Αναστοχασμός, προβληματισμός και εγρήγορση για την σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση
11.04.2016 14:14
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης την έκθεση ENIGAMI, ο τίτλος της οποίας διαβάζει ανάποδα το γνωστό τραγούδι IMAGINE του John Lennon. Οι τρεις εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση με τα έργα τους, ο Ανδρέας Βούσουρας, ο Αντώνης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Σεπετζόγλου, μίλησαν στο Culture Now.