Και αυτό το καλοκαίρι διοργανώνεται στη Μυτιλήνη μία συναυλία-αφιέρωμα. Η φετινή συναυλία «Οδυσσέας Ελύτης: ένας ποιητής… ένας τόπος»

θα είναι αφιερωμένη στον νομπελίστα ποιητή του κόσμου, του Μικρού και του Μεγάλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης  100 χρόνων από τη γέννησή του. Αυτή τη φορά θα μας ταξιδέψουν μελωδικά η Γιώτα Νέγκα και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λίνου Κόκοτου, σε μελοποιημένα ποιήματα του Ο. Ελύτη από κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Λάγιος, ο Λίνος Κόκοτος, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κ.α.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Κάστρο Μυτιλήνης, με την συνεργασία της περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.

Τα έσοδα θα διατεθούν, όπως και τις προηγούμενες φορές, για την ανέγερση του Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου «ΜΙΛΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ». 

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας και τους φίλους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Θα τους δοθεί έτσι η δυνατότητα να τιμήσουν τον ποιητή με την παγκόσμια αναγνώριση που λάμπρυνε το όνομα της Λέσβου, του νησιού με τους κόλπους των ελαιώνων, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουν δύο εξαίρετους καλλιτέχνες αλλά και θα ενισχύσουν την Ομοσπονδία ώστε να πραγματοποιήσει έναν τόσο σημαντικό στόχο για  τον τόπο μας.

Η ανοικοδόμηση του Παλλεσβιακού Κέντρου ξεκινά άμεσα.