Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Σίσσυ Θεοφανοπούλου: Η συγγραφέας μιλά για βιβλίο της με τίτλο Αν ήμουν τραγούδι

Σίσσυ Θεοφανοπούλου: Η συγγραφέας μιλά για βιβλίο της με τίτλο Αν ήμουν τραγούδι
Η Σίσσυ Θεοφανοπούλου, συγγραφέας του μυθιστορήματος “Αν Ήμουν Τραγούδι”, που κυκλοφόρησε αυτόν τον Ιούλιο από τις Εκδόσεις

Μιχάλη Σιδέρη, μας μιλά για το βιβλίο της.

 

Συνέντευξη: Αθηνά Πούλιου

 

 

Culturenow.gr: Το “Αν Ήμουν Τραγούδι” είναι το πρώτο σου βιβλίο. Πες μας λίγα πράγματα γι' αυτό

 

ΣΘ: Το Αν Ήμουν Τραγούδι είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο σε “σύγχρονη” γλώσσα που όμως ως πυρήνα έχει διαχρονικές αξίες και συναισθήματα. Η φιλία, η αγάπη, το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων, η αφοσίωση, η απόλυτη παράδοση στον έρωτα αλλά και η προδοσία είναι θέματα που συνδέονται μέσω της πλοκής του βιβλίου.

 

 

Cul.N.: Μίλησε μας για τους ήρωες του βιβλίου

ΣΘ: Οι κεντρικές ηρωϊδες του βιβλίου είναι δύο γυναίκες του σήμερα, πρώην παιδικές φίλες, που συναντιώνται ξανά μετά από πολλά χρόνια. Ανάμεσά τους θα βρεθεί  ένας άνδρας που θα τις βάλει σε διλλήματα, θα τις κάνει να νιώσουν δυνατές στιγμές αλλά όμως δεν θα τους πει όλη την αλήθεια...

 

 

Cul.N.: Ο τίτλος “Αν Ήμουν Τραγούδι” είναι συμβολικός;

ΣΘ: Ναι, είναι συμβολικός. Ο αναγνώστης θα βρει την εξήγησή του κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου. Καθώς οι σελίδες προχωρούν, η ερμηνεία του τίτλου “ξετυλίγεται” μπροστά του!

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στο: http://www.culturenow.gr/new_releases/Σίσσυ_Θεοφανοπούλου:_Αν_ήμουν_τραγούδι.html

 

Σχετικές ειδήσεις
Γιάννης Ατζακάς: Έζησα κοντά σε μυθικούς ανθρώπους που τηρούσαν το μέτρο
07.11.2016 13:34
Μιλήσαμε με τον βραβευμένο συγγραφέα Γιάννη Ατζακά με αφορμή το νέο του βιβλίο “Λίγη φλόγα πολλή στάχτη”, μια συλλογή διηγημάτων όπου ξεδιπλώνονται με εκπληκτικό τρόπο ζωές ανθρώπων που “αλλιώς τα είχανε λογαριάσει”.
Διαμαντής Αξιώτης: Στα όνειρα του ξύπνου όλοι έχουν μερίδιο στη σκοτεινή πλευρά
23.06.2016 11:52
Ο Διαμαντής Αξιώτης μάς μιλά για τον «κακό δαίμονα» των ηρώων του νέου του βιβλίου, για τα στοιχεία που τροφοδοτούν τη γραφή του και για το «ριψοκίνδυνο παίγνιο της ονειροπόλησης».
Λίνα Φυτιλή: Πολλές φορές νιώθω σαν ζογκλέρ
05.05.2016 13:02
Η συγγραφέας και ποιήτρια Λίνα Φυτιλή μάς μιλά για τους ήρωες της συλλογής διηγημάτων της «Παράξενο Καλοκαίρι» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας που επιβάλλονται εντός κι εκτός συγγραφικού χρόνου.
Αγγελική Δαρλάση: Θέλω να συνομιλώ με εντιμότητα κι ειλικρίνεια
15.03.2016 16:48
Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση μάς μιλά για τα αγάλματα που «έφυγαν» για να σωθούν, για την ηρωίδα του βιβλίου της, τη μικρή Αγγελίνα, τη σχέση των Ελλήνων με την πολιτιστική τους κληρονομιά αλλά και τις δικές της αξίες, ως άνθρωπος κι ως βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων.
Μαρία Μήτσορα: Από μία άποψη πάντα κάτι ετοιμάζω
15.02.2016 16:16
Στο τελευταίο βιβλίο της Μαρίας Μήτσορα «Από τη μέση και κάτω» τα πάντα γίνονται χωρίς να φτάνουν σε ένα τέλος και, με αφορμή αυτή τη συνθήκη, ζητήσαμε από τη συγγραφέα να μας πει λίγα λόγια. Στα διηγήματά του βιβλίου θα συναντήσουμε τα μοιραία πλάσματά της, ανθρώπους και ζώα, να περιδιαβαίνουν στα τοπία του κόσμου, που κι αυτά εναλλάσσονται κυκλικά, αφήνοντας αποτυπώματα κι αναζητώντας τα μετά, το ένα του άλλου. Ο γερο-Ζιγκ πίνει σούπες από τα δάκρυα των υπηρετών του και φτάνει κάποτε στο συμπαντικό σημείο που πρέπει, το ίδιο κι η όμορφη κι αθώα Μαργαρίτα που μεταμορφώνει τα πάθη σε αγάπη.