Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σίσσυ Θεοφανοπούλου: Η συγγραφέας μιλά για βιβλίο της με τίτλο Αν ήμουν τραγούδι

Σίσσυ Θεοφανοπούλου: Η συγγραφέας μιλά για βιβλίο της με τίτλο Αν ήμουν τραγούδι
Η Σίσσυ Θεοφανοπούλου, συγγραφέας του μυθιστορήματος “Αν Ήμουν Τραγούδι”, που κυκλοφόρησε αυτόν τον Ιούλιο από τις Εκδόσεις

Μιχάλη Σιδέρη, μας μιλά για το βιβλίο της.

 

Συνέντευξη: Αθηνά Πούλιου

 

 

Culturenow.gr: Το “Αν Ήμουν Τραγούδι” είναι το πρώτο σου βιβλίο. Πες μας λίγα πράγματα γι' αυτό

 

ΣΘ: Το Αν Ήμουν Τραγούδι είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο σε “σύγχρονη” γλώσσα που όμως ως πυρήνα έχει διαχρονικές αξίες και συναισθήματα. Η φιλία, η αγάπη, το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων, η αφοσίωση, η απόλυτη παράδοση στον έρωτα αλλά και η προδοσία είναι θέματα που συνδέονται μέσω της πλοκής του βιβλίου.

 

 

Cul.N.: Μίλησε μας για τους ήρωες του βιβλίου

ΣΘ: Οι κεντρικές ηρωϊδες του βιβλίου είναι δύο γυναίκες του σήμερα, πρώην παιδικές φίλες, που συναντιώνται ξανά μετά από πολλά χρόνια. Ανάμεσά τους θα βρεθεί  ένας άνδρας που θα τις βάλει σε διλλήματα, θα τις κάνει να νιώσουν δυνατές στιγμές αλλά όμως δεν θα τους πει όλη την αλήθεια...

 

 

Cul.N.: Ο τίτλος “Αν Ήμουν Τραγούδι” είναι συμβολικός;

ΣΘ: Ναι, είναι συμβολικός. Ο αναγνώστης θα βρει την εξήγησή του κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου. Καθώς οι σελίδες προχωρούν, η ερμηνεία του τίτλου “ξετυλίγεται” μπροστά του!

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στο: http://www.culturenow.gr/new_releases/Σίσσυ_Θεοφανοπούλου:_Αν_ήμουν_τραγούδι.html

 

Σχετικές ειδήσεις
Αλέξης Σταμάτης: Ήθελα να μιλήσω για την ανάγκη μου να κοιτάξω πίσω
07.02.2017 13:37
Ο Αλέξης Σταμάτης μάς μιλά με αφορμή την επανέκδοση από τις εκδόσεις Καστανιώτη του μυθιστορήματός του «Ο Έβδομος Ελέφαντας».
Zak Ebrahim: «Ευθύνη μας να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο από ό,τι τον βρήκαμε»
23.01.2017 12:27
Ο Zak Ebrahim είναι ένας συγγραφέας από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος κουβαλάει μια ιδιαίτερη ιστορία. Μεγάλωσε με επιρροές και από τις δύο πατρίδες του, την Αμερική και την Αίγυπτο, όμως είδε τον κόσμο του να καταρρέει τον Νοέμβριο του 1990, σε ηλικία μόλις 7 ετών, όταν ο πατέρας του ενεπλάκη σε σοβαρή τρομοκρατική ενέργεια. Έκτοτε ξεκίνησε ένας μεγάλος προσωπικός αγώνας να βγει νικητής από το πλήγμα. Και τα κατάφερε αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα μπορεί να μιλά ανοιχτά για ζητήματα όπως θρησκεία, ιδεολογία και εξτρεμισμό, ενώ δηλώνει καθαρά άθεος.
Διαμαντής Αξιώτης: Στα όνειρα του ξύπνου όλοι έχουν μερίδιο στη σκοτεινή πλευρά
23.06.2016 11:52
Ο Διαμαντής Αξιώτης μάς μιλά για τον «κακό δαίμονα» των ηρώων του νέου του βιβλίου, για τα στοιχεία που τροφοδοτούν τη γραφή του και για το «ριψοκίνδυνο παίγνιο της ονειροπόλησης».
Λίνα Φυτιλή: Πολλές φορές νιώθω σαν ζογκλέρ
05.05.2016 13:02
Η συγγραφέας και ποιήτρια Λίνα Φυτιλή μάς μιλά για τους ήρωες της συλλογής διηγημάτων της «Παράξενο Καλοκαίρι» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας που επιβάλλονται εντός κι εκτός συγγραφικού χρόνου.
Αγγελική Δαρλάση: Θέλω να συνομιλώ με εντιμότητα κι ειλικρίνεια
15.03.2016 16:48
Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση μάς μιλά για τα αγάλματα που «έφυγαν» για να σωθούν, για την ηρωίδα του βιβλίου της, τη μικρή Αγγελίνα, τη σχέση των Ελλήνων με την πολιτιστική τους κληρονομιά αλλά και τις δικές της αξίες, ως άνθρωπος κι ως βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων.