Η ετήσια διεθνής έκθεση που θα πραγματοποιείται από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο στο νησί της Ύδρας στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου της Ύδρας

και σε τέσσερις πόλεις (Βερολίνο, Λονδίνο, Οσάκα, Πράγα) τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Medies: Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Κύριος στόχος είναι η συνεύρεση πολιτικών, καλλιτεχνών, γεωγράφων, οικολόγων, οικονομολόγων, αρχιτεκτόνων, και φιλοσόφων από όλη την Ευρώπη ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος της τέχνης σε σχέση με τα σύγχρονα κρίσιμα οικολογικά ζητήματα.

Στο Eleventh Plateau Festival η φύση και η τέχνη γίνονται ένα σε έντεκα διαφορετικές περιοχές στο νησί της Ύδρας. Με τη συνεργασία αρχιτεκτόνων, περιβαλλοντολόγων, αρχαιολόγων, καλλιτεχνών και τη συμμετοχή της κοινότητας, θα πρέπει να προωθηθεί μια διεπιστημονική πρακτική και συζήτηση σχετικά με το θέμα της οικολογικής αισθητικής, των οικοσυστημάτων της αναδόμησης του τοπίου και της σημασίας της παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ύδρα είναι μοναδική στον κόσμο ως μία όαση χωρίς οχήματα, χάρη στη διαχρονική νοοτροπία της παρουσίας του μουλαριού και του γαιδάρου στο νησί. Η διατήρηση του ξεκάθαρου ιστορικού και αρχιτεκτονικού τοπίου διαμορφώνεται ως αποτέλεσμα της κοινοτικής συμμετοχής, ωστόσο, υπάρχουν και εντάσεις που συμβαίνουν μεταξύ της κοινότητας και των επενδυτών που θέλουν να αλλάξουν αυτό το παραδοσιακό τοπίο.

Το Φεστιβάλ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι συνεργάτες της Out of the Box Intermedia δρομολογούν τις επιστημονικές και οικο-φιλοσοφικές εξελίξεις για να εξερευνήσουν τις χρονικές και χωρικές σχέσεις, νέες μορφές παρεμβάσεων τέχνης και να ξεδιπλώσουν το ευρύ φάσμα επιστημών, θεωρητικών και καλλιτεχνικών θέσεων που αποτελούν τις σχέσεις μεταξύ θεατή και καλλιτέχνη/επιστήμονα.

Παραγωγή: Out Of The Box Intermedia

Σύλληψη/Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σωζήτα Γκουντούνα

Συντελεστές

Εικαστικοί:
Kate MccGwire, Mat Chivers, James P Graham, Augusta Ogilvy, Martin Sexton, Δανάη Στράτου, Βλαδίμηρος Λεβίδης, Γιάννης Χρηστάκος

Καλλιτεχνικές & Αρχιτεκτονικές  Συμμετοχές :
 

Δημήτρης Μακρής, Αλέξανδρος Μυκονιάτης
Kom.Post Collective, MedeaElectronique
Fixatif Works: Ελεάννα Μαρτίνου & Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης
Nomadic Architecture: Ελένη Τζιρτζιλάκη
Vital Space Projects: Δανάη Στράτου & Αλεξάνδρα Στράτου
E.D.W workshop: Ευάγγελος & Βαλεντίνη Καιμάκη
Room For Thought: Παναγιώτης Μαλεφάκης, Αγάπη Πρωίμου, Δήμητρα Σταματίου
Space Syntax: Αθηνά Λαζαρίδη
Πέτρος Λαζαρίδης

RE: PLACE: Θωμάς Αμαργιανός,  Kay Mack, Andrea Marcuccetti, Tamiko Onozawa, Patricia Sendin, Maximilian & Simin Vogels

http://www.replace.gr/

Επιστημονικός Συνεργάτης: Αρχιτέκτων Ηώ Καρύδη

Επιτροπή Αρχιτεκτόνων : Λίνα Δήμα, Θωμάς Δοξιάδης,  Ηώ Καρύδη, Άννα Λάσκαρη, Πέτρος Μπαμπασίκας, Κωσταντίνος Μωραίτης, Μπούκη Νουκάκη, Patricia Sendin

Συνεργάτες Παραγωγής: Χριστίνα Στριμπάκου, Εμμανουήλ Κουτσουρέλης, Έμυ Σωτήρχου
Σύμβουλοι σε θέματα Green Design:  Busy Building

φωτογραφία έξω: photo copyright : Helen Eging