Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Καρούνη

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Καρούνη

Ο χορογράφος και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Saltator, Γιάννης Καρούνης, παρουσιάζει ένα σεμινάριο χορού με θέμα Η Σωματική και Νοητική Αντοχή σε μία Κινησιολογική Πράξη ...

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, σπουδαστές χορού, αλλά και σε άτομα που ασχολούνται με το σώμα τους, με οποιαδήποτε μορφή άσκησης, επίσης και σε παιδιά που προετοιμάζονται για της επαγγελματικές σχολές χορού.

 

Οι κινησιολογικές φόρμες που θα χρησιμοποιηθούν θα βοηθήσουν το σώμα να αφυπνιστεί  και να θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς σύνδεσης  και προσέγγισης  συναισθημάτων. Έτσι ο άνθρωπος που χορεύει, αυξάνει τα όρια  της αντοχής  του, σε σωματικό  αλλά και νοητικό επίπεδο, αφού αισθάνεται  πλήρης και σίγουρος για  τη στιγμή που αποφασίζει να συμμετέχει ή να δημιουργήσει μια Κινησιολογική πράξη.

 

Ο Γιάννης Καρούνης είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Saltator. Επιδιώκει τη συνύπαρξη ανθρώπων, με κοινό κώδικα επικοινωνίας την κίνηση. Αντιλαμβάνεται το χορό σαν ένα μέσο προβολής και έκθεσης συναισθημάτων, όπου το σώμα οδηγείται σε ένα ταξίδι, που σκοπός του είναι η διαδρομή.

 

Σχετικές ειδήσεις
17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου
22.02.2017 17:09
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, διοργανώνουν τη 17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου στις 3, 4 και 5 Μαρτίου.
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
Etude: Παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Dansarte
23.06.2016 13:48
Το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte σας προσκαλεί στη βραδιά Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού "ETUDE", την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8:30μμ, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου
17.03.2016 15:00
Η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, επανέρχεται με νέο πρόγραμμα και νέες ιδέες από 18 έως 20 Μαρτίου στη Λεμεσό.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.