Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Διαβάζω, διαβάζεις, διαβάζει

Διαβάζω, διαβάζεις, διαβάζει
Πατήστε το off στην τηλεόραση και βγείτε μια βόλτα στον συναρπαστικό κόσμο που θα βρείτε σε δισεκατομμύρια σελίδες! Η 4η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πόρτες της για να τη διαβείτε έως τις 20 Μαΐου.

Πατήστε το off στην τηλεόραση και βγείτε μια βόλτα στον συναρπαστικό κόσμο που θα βρείτε σε δισεκατομμύρια σελίδες! Η 4η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πόρτες της για να τη διαβείτε έως τις 20 Μαΐου.


Ο κόσμος του βιβλίου, μαζί σε μια έκθεση: Συγγραφείς, εκδότες, λογοτεχνικοί πράκτορες, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους και φορείς του βιβλίου, οι οποίοι θα ενημερωθούν, θα συζητήσουν και θα διαπραγματευθούν πάνω σε ό,τι αφορά το βιβλίο.

Η μεγάλη έκταση του HELEXPO θα φιλοξενήσει 400 εκδότες, παρουσιάζοντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, αλλά και βιβλία από 47 ξένες χώρες.

Η 4η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης φέτος έχει χαρακτήρα φεστιβάλ, καθώς οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ ανέρχονται στις 150.

Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται λογοτεχνικές συναντήσεις, παρουσία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, παρουσιάσεις βιβλίων, θεματική έκθεση αφιερωμένη στο Ταξίδι με 45 φωτογραφίες από διάφορες φυλές του πλανήτη, αφιερώματα, στρογγυλά τραπέζια, σεμινάρια με επαγγελματικό χαρακτήρα, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ και ταινιών και η παιδική γωνιά με θέμα Στη διασταύρωση των πέντε ηπείρων, όλες με πρωταγωνιστή το βιβλίο.

INFO
Η 4η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το Σάββατο έως τις 10 το βράδυ) στα περίπτερα 13, 14 και 15 της HELEXPO. Είσοδος δωρεάν

Σχετικές ειδήσεις
13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Μία επιτυχημένη συνάντηση
19.05.2016 17:03
Η 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 12 ως τις 15 Μαΐου 2016, αναδείχθηκε –παρά τις υπαρκτές δυσκολίες σε μία από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων ετών κατά την κοινή ομολογία όλων των συντελεστών της, προσελκύοντας περισσότερους από 54.000 επισκέπτες.
Διαβάζω και αλλάζω: Ημέρα Βιβλίου 2016  με στοιχεία και αριθμούς
21.04.2016 11:22
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντες και ενθαρρυντικοί είναι οι αριθμοί που αποτυπώνουν την απήχηση της Ημέρας Βιβλίου, που γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας. Εκδηλώσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, δράσεις που ενέπλεξαν σχολεία, μαθητές, βιβλιοθήκες και φίλους της ανάγνωσης οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου και με τη στενή συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Οι φετινοί αριθμοί μέχρι στιγμής:
Η Ρωσία τιμώμενη χώρα στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20.04.2016 16:32
Ένα ταξίδι στην Ιστορία, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό της Ρωσίας θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οι επισκέπτες της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
13.04.2016 16:53
Με τιμώμενη χώρα τη Ρωσία και θεματικό αφιέρωμα υπό τον τίτλο Πρόσφυγες, τότε και σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η φετινή 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης από τις 12 ως τις 15 Μαΐου στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της πόλης, με τη συνδιοργάνωση των Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ΔΕΒ-HELEXPO, Ελλήνων Εκδοτών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.