Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

30η Γιορτή Βιβλίου

30η Γιορτή Βιβλίου
Από τις 3 έως τις 14 Μαΐου, το βιβλίο γιορτάζει και οι φίλοι του δίνουν ραντεβού κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Από τις 3 έως τις 14 Μαΐου, το βιβλίο γιορτάζει και οι φίλοι του δίνουν ραντεβού κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Δημοφιλείς προσκεκλημένοι, αφιερώματα, παιδικές παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, εκθέσεις και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες της καταξιωμένης πλέον γιορτής βιβλίου που φέτος μπαίνει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της. Τα «30α γενέθλια» της κάνουν ακόμα πιο λαμπερή την φετινή γιορτή καθώς οι διοργανωτές (Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών) έχει προετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην καλύτερη προβολή του και διάδοση του βιβλίου ως αναντικατάστατου μέσου μόρφωσης και ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο «Μέσα προβολής, προώθησης και διάδοσης του Βιβλίου» το οποίο περιλαμβάνει έξι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Η φετινή γιορτή φιλοξενεί 300 εκδοτικούς οίκους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Στα 254 περίπτερα της θα παρουσιαστεί όλη η σύγχρονη εκδοτική παραγωγή, ενώ σε ένα ειδικό περίπτερο θα εκτίθεται αφίσες, φωτογραφίες και υλικό από την πορεία του θεσμού από το 1978 που ξεκίνησε. To φεστιβάλ βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και του Δήμου Αθηναίων.

INFO
30η Γιορτή Βιβλίου
3-14 Μαΐου, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
www.ekebi.gr

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
04.01.2017 11:06
Οι εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν στη γιορτή που θα γίνει με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της Παυλίνας Μάρβιν, Ιστορίες απ’ όλον τον κόσμο μου, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στο «Concerto Café».
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Οι εκδόσεις Ίκαρος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2016
19.04.2016 10:28
Οι εκδόσεις Ίκαρος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου με μια συνάντηση συγγραφέων, ποιητών και εικονογράφων που εκδίδουν τα βιβλία τους στον Ίκαρο, στο ιστορικό βιβλιοπωλείο της οδού Βουλής 4 στις 23 Απριλίου.
Η 11η Γιορτή Ποίησης –  Γιορτή των Ποιητών
21.03.2016 10:13
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν εκδήλωση την «11η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» της πόλης μας, για να τιμήσουμε τον Παγκόσμιο Εορτασμό που καθιέρωσε η UNESCO.