Η παράσταση Ρεμίξ του Νίκου Πορτοκάλογλου, μετά την πρεμιέρα της στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδας μέσα στο καλοκαίρι …

Ρεμίξ: εναλλακτική εκδοχή ενός τραγουδιού που δημιουργεί κάποιος με βάση την πρωτότυπη μορφή του. (Wikipedia)

Συνήθως κάνουμε ρεμίξ στα τραγούδια για να τους δώσουμε ένα ήχο πιο ηλεκτρονικό, πιο «μπητάτο», πιο χορευτικό. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αντίθετα δημιουργώντας την συγκεκριμένη παράσταση επιλέγει ένα «αντίστροφο» ρεμίξ. «Ρεμιξάρει» τα ηλεκτρικά του τραγούδια με την κιθάρα του, ακουστική και ηλεκτρική και τρεις μουσικούς, τον Μιχάλη Βρέττα στο βιολί, τον Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο, τον Νίκο Πασσαλίδη στο μπουζούκι, τον τζουρά, και το ούτι. Με τα όργανα μιας «μπάντας δωματίου» μιας μικρής, δεμένης ομάδας, ξαναδίνει στα τραγούδια του την λιτή, πρωταρχική τους μορφή.

Μετά από μια διαδρομή σχεδόν 30 χρόνων κάθε καινούριο βήμα του τραγουδοποιού είναι αποτέλεσμα της «κρυφής του, της ατέλειωτης δίψας», του ανήσυχου πνεύματός του που δεν βολεύεται στα κεκτημένα. Στην παράσταση «Ρεμίξ» είμαστε καλεσμένοι σε ένα παιχνίδι όπου τα τραγούδια ξεγυμνώνονται και μεταμορφώνονται για να ανακαλύψουμε ξανά την ψυχή τους και την καταγωγή τους… Τραγούδια που στις πρώτες εκτελέσεις αφήνουν, λόγω ηλεκτρικής ενορχήστρωσης, μόνο μια υπόνοια ανατολίτικης ρίζας, εδώ με το ούτι και το βιολί, θα δείξουν καθαρά από πού προέρχονται.

Οι επόμενες ημερομηνίες της περιοδείας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7 ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 28/7 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΚΑΜΑΡΙ) ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8 ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΟΝ ΡΕΠΟ) ΘΕΑΤΡΟ \”ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ\”  (SEVEN FESTIVAL 2011)
ΠΕΜΠΤΗ 25/8 ΣΗΤΕΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΖΑΡΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ \”ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ\”
ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9 ΑΘΗΝΑ (ΠΑΠΑΓΟΥ) ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

* Πρόκειται για τους μέχρι στιγμής σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας του Νίκου Πορτοκάλογλου. Έπεται συνέχεια…