Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Πολλά χέρια στο πιάνο: συναυλία του Some handsome hands στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Πολλά χέρια στο πιάνο: συναυλία του Some handsome hands στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Για έκτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου Οι Φίλοι της Τήνου, και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου – Εξωμβούργου, θα δοθεί μια πρωτότυπη συναυλία ...

την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Το πιανιστικό σύνολο Some handsome hands, αποτελούμενο από τρεις γυναίκες πιανίστριες από την Γερμανία, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα για 6 χέρια σε ένα πιάνο… Ανάμεσα σε άλλα, θα ερμηνεύσουν τον Κύκνο του Saint-Saëns, την Εισαγωγή από τους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart και από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Rossini, τη Ρομάντζα του Rachmaninov, την Tritsch-Tratsch-Polka του Strauss, αλλά και δύο έργα γραμμένα αποκλειστικά για το σύνολο, το AXA  Suite, τίτλος που αναφέρεται στα αρχικά των ονομάτων του τρίο, του Manfred Schmitz, και το Rag me baby one more time (medley von Scott Joplin) του Γιάννη Αντωνόπουλου.  

 

Ως guest στη συναυλία, ο κορυφαίος βιολονίστας της Όπερας του Βερολίνου, Ikki Oppitz, ο οποίος θα παίξει με το πιανιστικό τρίο, δυο διασκευές του Manfred Schmitz, μία πάνω στο έργο του Massenet “Meditation from Thais” και μία πάνω στο έργο του Rimsky-Korsakov “Flight of the bumble bee”, το γνωστό «πέταγμα της μέλισσας»...

 

Το τρίο Some Handsome Hands ιδρύθηκε το 2004 από τις πιανίστριες Anne Salié, Alina Pronina και Xenia Kourkoumeli. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει δώσει πολλές συναυλίες , σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ηνωμένα Εμιράτα, έχει κερδίσει το Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στην πόλη Marktoberdorf της Γερμανίας και Υποτροφία του Ιδρύματος Doms της πόλης της Βασιλείας στην Ελβετία.

Την Πρωτοχρονιά του 2008 το Ensemble Some Handsome Hands συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα Shenzen στην πόλη Shenzen της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, εκτελώντας σε παγκόσμια πρώτη, δυο Κοντσέρτα για 6 χέρια και Ορχήστρα μετά από παραγγελία στον συνθέτη Dmitri Pavlov.
Ο Ikki Oppitz σπούδασε στο Λονδίνο με τον Yehudi Menuhin, στο Μόντρεαλ με τον Mauricio Fucks και στο Μπλούμινγκτον (Η.Π.Α.) απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του το 1998. Στο Βερολίνο, συνέχισε τις σπουδές του με τον βιολονίστα και Μαέστρο Christoph Poppen. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως σολίστ, ενώ, από το 2002, είναι κορυφαίος στα Β’ βιολιά της Όπερας του Βερολίνου.

Με την υπστηριξη του Ιδρυματος Τηνιακού Πολιτισμού .

Σχετικές ειδήσεις
Transcending Romanticism, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
09.02.2017 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στη συναυλία με τίτλο Transcending Romanticism –Υπερβατικός Ρομαντισμός, με την Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο και τη Μυρτώ Ακρίβου στο πιάνο.
Beauty and hope in the 21st century: συναυλία με τη Μυρτώ Ακρίβου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.11.2016 16:03
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 σε μία συναυλία με τη Μυρτώ Ακριβού στο πιάνο, η οποία έχει τίτλο Beauty and hope in the 21st century.
Η Μυρσίνη Μαργαρίτη και η  Ζωή Ζενιώδη σε μια συναυλία για τη γυναίκα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
07.11.2016 12:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε μία συναυλία με τη τίτλο Fragile, Μορφή: Γυναίκα, με τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τη Ζωή Ζενιώδη στο πιάνο.
Τραγούδια και Εύθραυστοι Ήχοι για Φωνή και Πιάνο: συναυλία με τον Θανάση Δρίτσα στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
13.09.2016 16:11
Ο Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει έναν κύκλο τραγουδιών του για φωνή και πιάνο σε στίχους Χρήστου Μπουλώτη, Οδυσσέα Ελύτη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρτελιά, Νίνας Ναχμία και Ελευθερίας Ζαμπετάκη-Δρίτσα.
Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας στην Τήνο
28.07.2016 17:05
Για δέκατη χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου», και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, διοργανώνεται την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 μια συναυλία έντονα συναισθηματική με τίτλο «Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας», σ' έναν ατμοσφαιρικό χώρο μοναδικής ενέργειας και δυναμικής, όπως αυτός του Θεάτρου Κώστα Τσόκλη στον Κουμάρο της Τήνου.