Το 13ο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011 που λαμβάνει χώρα στη Βαρβάρα Χαλκιδικής κάθε χρόνο έρχεται φέτος με σπουδαία ονόματα στις …

29, 30 και 31 Ιουλίου 2011.

Το Φεστιβάλ είναι μια προσπάθεια χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάρας, που με μεράκι φροντίζει για την επαφή του τόπου με το σήμερα μιας και η Βαρβάρα βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής.

Γνωστοί καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ανάμεσα τους οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, ο Χ. Θηβαίος, Γ. Κούτρας, Γλυκερία, Μ. Ασλανίδου, Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Ζερβουδάκης, Μπάμπης Στόκας, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης κ.α.

Φέτος το Φεστιβάλ θα ανοίξουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Χαρούλης, ενώ το Σάββατο 30 Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Παύλος Παυλίδης.

Η Κυριακή 31 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά με πολλά παιχνίδια, εκπλήξεις και δώρα.

Για τους λάτρεις της κατασκήνωσης θα υπάρχει χώρος για ελεύθερο camping από την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια ευκαιρία για τον επισκέπτη να παρακολουθήσει τις συναυλίες και παράλληλα να απολαύσει το καταπληκτικό κλίμα που προσφέρει η Βαρβάρα (600μ. υψόμετρο), τη φυσική ομορφιά του τόπου και της ορεινής Χαλκιδικής καθώς και να γευθεί την περίφημη τοπική κουζίνα.

Διοργάνωση: Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβάρας και Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβαριωτών Θεσσαλονίκης.