Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασίλης Λέκκας στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton

Ο Βασίλης Λέκκας στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton
Αν θυμηθείς τ’ όνειρο μου είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που θα παρουσιάσει ο Βασίλης Λέκκας, με αγαπημένα τραγούδια και ορχηστρικά από τη μεγάλη οθόνη ...

του Μίκη Θεοδωράκη, στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton το τριήμερο Πέμπτη 21, Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουλίου 2011.

 

Το Μάρτιο του 1953 ο Μίκης Θεοδωράκης ηχογραφεί το πρώτο του soundtrack για την ταινία «Εύα», της Μαρίας Πλυτά. Ακολούθησαν ταινίες όπως «Συνοικία τ’ όνειρο», «Φαίδρα», «Ποια είναι η Μαργαρίτα;», «Μυρτιά», «Ψηλά τα χέρια Χίτλερ», “Serpico”, «Κατάσταση πολιορκίας», «Ζορμπάς», «Τρωάδες», «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», «Φοβού τους Έλληνες».

 

Κι αυτοί είναι μόνο μερικοί σημαντικοί τίτλοι από τις 35 ταινίες που έντυσε με μουσική του ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.  «Για μένα ο κινηματογράφος» λέει ο Μίκης Θεοδωράκης «είναι μία σύγχρονη τέχνη στην οποία ενώνονται όλα: ιστορία, σκηνοθεσία , φωτογραφία, μουσική, τα πάντα.  Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τον κινηματογράφο, πάντα αγκαλιάζει και σχολιάζει την εικόνα, ενώ ταυτόχρονα κατορθώνει και διατηρεί την αυτονομία της.

 

Πρόκειται για έναν μουσικό κόσμο γεμάτο συναρπαστικές εναλλαγές με έντονες χροιές.  Η μουσική και τα τραγούδια του κορυφαίου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αντλούν στοιχεία από τις πηγές της παράδοσής μας, ενώ οι αρμονίες και η δυτική κουλτούρα αφήνουν το ισχυρό τους ίχνος. Η μουσική ωστόσο του Θεοδωράκη απηχεί πρωτίστως έναν προσωπικό μελωδισμό. Ένας μελωδισμός ο οποίος μεταμορφώνεται σ’ ένα μουσικό υλικό με έντονες κορυφώσεις, δεξιοτεχνική αρτιότητα, πλοκή και βαθμιαία εξέλιξη. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι γεμάτη από ευρηματικές ιδέες και πάντα υψηλής ενέργειας.

 

Ο Βασίλης Λέκκας, έχοντας μελετήσει βαθιά τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton, για να καταθέσει ερμηνείες που εμπλουτίζουν και ανανεώνουν τα τραγούδια, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ατόφια συγκίνηση.

Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά… Αφουγκραστείτε τον με την καρδιά σας.

 

Τη λαϊκή ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Λέκκας και η Σαλίνα Γαβαλά στο Half Note Jazz Club
12.01.2017 15:40
Τι συμβαίνει όταν ο Βασίλης Λέκκας, ένας από τους πιο αξιόλογους ερμηνευτές της γενιάς του, συναντά επί σκηνής την αισθαντική τραγουδίστρια Σαλίνα Γαβαλά; Η απάντηση βρίσκεται σε δύο λέξεις: FILM NOIR. Οι δύο ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους για μας χαρίζουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη ήχους και εικόνες που προκαλούν συναισθήματα.
Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο: Ο Βασίλης Λέκκας στο Φεστιβάλ Τήνου 2016
10.08.2016 14:31
Ο Βασίλης Λέκκας, στις 11 Αυγούστου 2016, ερμηνεύει για τους φίλους του Φεστιβάλ Τήνου τραγούδια με λυρικό και επαναστατικό περιεχόμενο.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στο παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
13.07.2016 16:50
O αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για ένα μουσικό παιχνίδι, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στο παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στα πλαίσια του 3on3 Giants.
Ο Βασίλης Λέκκας στις Μουσικές Δευτέρες στο Στρέφη
30.06.2016 12:55
Ο Βασίλης Λέκκας ανεβαίνει στο Λόφο του Στρέφη για μία συναυλία με τίτλο Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.