Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

PUNK, Η ιστορία μιας επανάστασης

PUNK, Η ιστορία μιας επανάστασης
Ο ήχος και οι απολήξεις του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ μετουσιώνοντας την τελευταία επανάσταση του εικοστού αιώνα, σε μια εξαιρετική έκδοση απ΄ τις εκδόσεις Οξύ.

Ο ήχος και οι απολήξεις του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ μετουσιώνοντας την τελευταία επανάσταση του εικοστού αιώνα, σε μια εξαιρετική έκδοση απ' τις εκδόσεις Οξύ.

Η διαδρομή από τον Ιγκι Ποπ τον «νονό του πανκ», τον Ντέιβιντ Μπάουι, τους Ramones, τους Sex Pistols και τους Clash, μέχρι τους Ελληνες εκπροσώπους του μουσικού ρεύματος όπως τη Γενιά του Χάους, τους Αδιέξοδο, τους Stress, τους Ex-Humans, και τους Panx Romana, ξεπηδά από τις σελίδες του βιβλίου PUNK: Η ιστορία μιας επανάστασης του Μπάμπη Λάσκαρι, από τις εκδόσεις Οξύ.

Το αντικαθεστωτικό κίνημα του Punk ξεκινάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία γύρω στο 1974-1975. Γκράφιτι, προκλητικές ενδυμασίες, λατρεία των δρόμων κι ένας υπέροχος άγριος θόρυβος μετουσιώνονται σε ηχητικά συνθήματα που επικοινωνούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής , μια υγιή αντίδραση στην κοινωνία της αποξένωσης, στη φτώχεια, τη μιζέρια και τον κοινωνικό καταναγκασμό.

Στο βιβλίο-αφιέρωμα θα διαβάσετε για την πορεία των κυριότερων συγκροτημάτων του κινήματος σε Αγγλία και Αμερική, καθώς και για την απήχηση του punk στην Ελλάδα, με ιστορίες από τα ελληνικά punk συγκροτήματα της εποχής. Η μουσικολογική προσέγγιση της punk τραγουδοποιίας και οι βασικές ιδεολογικές γραμμές και κατευθύνσεις του ρεύματος, σε συνδυασμό με τις πλούσιες πληροφορίες, ζωντανεύουν τον ήχο και τις απολήξεις αυτού του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ κατά το τελευταίο τέταρτο του εικοστού αιώνα.

Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
«Αρχαίοι Έλληνες»: Το βιβλίο που θα σου μάθει ιστορία σε 10 κεφάλαια
09.01.2017 12:05
Από το σχολείο μαθαίνουμε για τους προγόνους μας. Αρχαίοι μύθοι, ιστορίες ηρώων, σημαντικές μάχες, διδάγματα φιλοσόφων είναι πράγματα που όλοι μας διδασκόμαστε σε πολύ νεαρή ηλικία. Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά για τους αρχαίους Έλληνες; Αν θέλεις να καλύψεις τα κενά σου και να μάθεις σε βάθος την ιστορία της πατρίδας μας, σου προτείνουμε το βιβλίο της Edith Hall, μίας από τις μεγαλύτερες σύγχρονες ιστορικούς με εξειδίκευση στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.
Η ιστορία μιας ώρας και άλλα διηγήματα - Κέιτ Σοπέν
30.12.2016 14:00
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη σειρά «MicroMEGA / Λογοτεχνία», κυκλοφόρησε το βιβλίο Η ιστορία μιας ώρας και άλλα διηγήματα της Κέιτ Σοπέν, σε μετάφραση της Δέσποινας Σαραφείδου.
Η ανατομία του κύματος - Φώτης Βλαστός
08.12.2016 13:20
Από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος κυκλοφορεί το βιβλίο, Η ανατομία του κύματος του Φώτη Βλαστού.
Η τρίτη επανάσταση - Murray Bookchin
21.04.2016 13:07
Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί ο 3ος τόμος του Murray Bookchin με τίτλο, Η τρίτη επανάσταση. Λαϊκά κινήματα στην επαναστατική εποχή σε μετάφραση του Κώστα Κουρεμένου.