Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

PUNK, Η ιστορία μιας επανάστασης

PUNK, Η ιστορία μιας επανάστασης
Ο ήχος και οι απολήξεις του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ μετουσιώνοντας την τελευταία επανάσταση του εικοστού αιώνα, σε μια εξαιρετική έκδοση απ΄ τις εκδόσεις Οξύ.

Ο ήχος και οι απολήξεις του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ μετουσιώνοντας την τελευταία επανάσταση του εικοστού αιώνα, σε μια εξαιρετική έκδοση απ' τις εκδόσεις Οξύ.

Η διαδρομή από τον Ιγκι Ποπ τον «νονό του πανκ», τον Ντέιβιντ Μπάουι, τους Ramones, τους Sex Pistols και τους Clash, μέχρι τους Ελληνες εκπροσώπους του μουσικού ρεύματος όπως τη Γενιά του Χάους, τους Αδιέξοδο, τους Stress, τους Ex-Humans, και τους Panx Romana, ξεπηδά από τις σελίδες του βιβλίου PUNK: Η ιστορία μιας επανάστασης του Μπάμπη Λάσκαρι, από τις εκδόσεις Οξύ.

Το αντικαθεστωτικό κίνημα του Punk ξεκινάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία γύρω στο 1974-1975. Γκράφιτι, προκλητικές ενδυμασίες, λατρεία των δρόμων κι ένας υπέροχος άγριος θόρυβος μετουσιώνονται σε ηχητικά συνθήματα που επικοινωνούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής , μια υγιή αντίδραση στην κοινωνία της αποξένωσης, στη φτώχεια, τη μιζέρια και τον κοινωνικό καταναγκασμό.

Στο βιβλίο-αφιέρωμα θα διαβάσετε για την πορεία των κυριότερων συγκροτημάτων του κινήματος σε Αγγλία και Αμερική, καθώς και για την απήχηση του punk στην Ελλάδα, με ιστορίες από τα ελληνικά punk συγκροτήματα της εποχής. Η μουσικολογική προσέγγιση της punk τραγουδοποιίας και οι βασικές ιδεολογικές γραμμές και κατευθύνσεις του ρεύματος, σε συνδυασμό με τις πλούσιες πληροφορίες, ζωντανεύουν τον ήχο και τις απολήξεις αυτού του μουσικού κύματος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ροκ κατά το τελευταίο τέταρτο του εικοστού αιώνα.

Σχετικές ειδήσεις
Γιος Τρομοκράτη - Ζακ Εμπραχίμ
15.11.2016 12:13
Από τις εκδόσεις Key Books κυκλοφορεί το βιβλίο, Γιος Τρομοκράτη. Η Αληθινή Ιστορία. Μιας Επιλογής του Ζακ Εμπραχίμ.
Παρουσίαση βιβλίου-CD
10.10.2016 10:31
Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την επίσημη κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” από τις Εκδόσεις Εντύποις, και ο συγγραφέας -Γιώργος Καββαδίας- καλεί τους αναγνώστες του βιβλίου, αλλά και τους λάτρεις της φωτογραφίας, της μουσικής και του κινηματογράφου σε μια γιορτή!
Η τρίτη επανάσταση - Murray Bookchin
21.04.2016 13:07
Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί ο 3ος τόμος του Murray Bookchin με τίτλο, Η τρίτη επανάσταση. Λαϊκά κινήματα στην επαναστατική εποχή σε μετάφραση του Κώστα Κουρεμένου.
Συνεργασία και ανυπακοή - Γρηγόρης Ψαλλίδας
11.04.2016 11:53
Οι εκδόσεις της Εστίας ανακοινώνουν την έκδοση μιας νέας ιστορικής μελέτης στο πλαίσιο της καταξιωμένης σειράς «Ιστορία και Πολιτική» του Γρηγόρη Ψαλλίδα, Συνεργασία και ανυπακοή. Η πολιτική της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Κατοχή (1941-1944).
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Βασίλης Κρεμμυδάς
24.03.2016 10:27
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο, Η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τεκμήρια, αναψηλαφήσεις, ερμηνείες του Βασίλης Κρεμμυδάς.