Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Renaud Garcia Fons στο Φεστιβάλ Σάνης

Ο Renaud Garcia Fons στο Φεστιβάλ Σάνης
Το Sani Festival που πραγματοποιείται στο Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική παρουσιάζει τον Renaud Garcia-Fons την Κυριακή

17 Ιουλίου 2011.


Η μουσική του είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός κλασικής, τζαζ και έθνικ. Ο Παριζιάνος  Renaud Garcia-Fons ανοίγει με τις νότες του καινούργιες πόρτες στον κόσμο της μουσικής, έχοντας στόχο πάντα την αναζήτηση και την ελευθερία έκφρασης, ακόμη κι αν χρειαστεί να παραβιάσει τεχνικούς κανόνες για να δημιουργήσει «κάτι άλλο».

 

 

Έτσι, σ’ ένα περιβάλλον το οποίο θεωρεί το Double Base σαν «συνοδευτικό» μουσικό όργανο, ο Garcia-Fons του προσθέτει και μια πέμπτη χορδή και το αναδεικνύει κυρίαρχο και εξίσου σπουδαίο. Η improvisation και η σύνθεση παίζουν σημαντικό ρόλο ως τρόπος μουσικής έκφρασης, δίνοντάς του το έναυσμα να γίνει ακόμη πιο δημιουργικός και πνευματικά πλούσιος. Ως μέλος της Orchestre de Contrebasses και της Orchestre National de Jazz έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής και αμερικάνικης τζαζ, όπως οι Michael Riessier, Michel Portal, Mino Cinelu και Steve Swallow.

 


Σχετικές ειδήσεις
Air A Baroque Journey: Ο Daniel Hope στο Λόφο της Σάνης
08.08.2016 10:16
Ο Βρετανός διεθνής βιρτουόζος του βιολιού µε µέντορα τον Yehudi Menuhin, Daniel Hope, έρχεται στο Sani Festival το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, για να χαράξει ένα µπαρόκ, µουσικό ταξίδι στην ιστορία του Λόφου της Σάνης.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Με τα χρώματα της Ελλάδας» στο Λόφο της Σάνης
01.08.2016 12:21
Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με χρώματα από την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 5 Αυγούστου 2016 στο Λόφο της Σάνης, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μία από τις πιο αγαπημένες διαχρονικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες.
Η Hiromi live στο Λόφο της Σάνης
07.07.2016 17:08
Η Γιαπωνέζα πιανίστρια Hiromi έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του Sani Festival 2016.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.