Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μη με λες Φωφώ

Μη με λες Φωφώ
Ο Βασίλης Αλεξάκης , στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει την παράσταση Μη με λες φωφώ, στο Σχολείον, στο χώρο Α, στις 29 και 30 Ιουνίου.

Ο Βασίλης Αλεξάκης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει την παράσταση Μη με λες φωφώ, στο Σχολείον, στο χώρο Α, στις 29 και 30 Ιουνίου.

Πρόκειται για τη συνέχεια της ιστορίας της Φαίδρας και της τροφού της, Οινώνης, που μας είναι γνωστή από τον Ευριπίδη και τον Ρακίνα. Χιλιάδες χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή, οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε ένα ερημονήσι, όχι μεγαλύτερο από μια γκαρσονιέρα, και περιμένουν. Τι περιμένουν; Να περάσει κάποιο πλοίο ή να φανεί το θαλάσσιο τέρας που προκάλεσε το χαμό του Ιππόλυτου.

Περιμένοντας, τσακώνονται, συμφιλιώνονται, πετάνε βότσαλα στη θάλασσα που αναπόφευκτα λιγοστεύουν το νησί τους, γελούν, ξυπνάνε, άλλοτε με κέφι κι άλλοτε όχι.

Η καρτερικότητά τους παραπέμπει στον Γκοντό και το κέφι τους στο Ωραίες μέρες. Η διαφορά είναι ότι εμφανίζεται ο ελληνοαμερικάνος με το φουσκωτό του και τους κεφτέδες της μαμάς του. Διηγείται τις περιπέτειές του στην Αμερική, που δεν απέχουν πολύ από τις περιπέτειες του Θησέα. Κάποτε εμφανίζεται και το τέρας...

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Οικονόμου , σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Κώστας Βελινόπουλος, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Πορτοκάλογλου . Στον ρόλο της Φαίδρας είναι η Αντιγόνη Αμανίτου, Οινώνη ο Χρήστος Βαλαβανίδης και του Αγησίλαου και Ρασταπόπουλου ο Αλέξανδρος Μυλωνάς.

Info
Μη με λες Φωφώ
29 και 30 Ιουνίου, στις 21.00
Το Σχολείον, Χώρος Α, Πειραιώς

Σχετικές ειδήσεις
Ο Παίκτης, Εγώ στο πλαίσιο του Reload από το ΚΕΘΕΑ και τη Στέγη
14.06.2016 13:53
Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Ο Παίκτης, Εγώ" στις 22 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια του καλλιτεχνικού 2ημέρου "Reload: Η τέχνη της απεξARTησης".
Γαμπροί για πούλημα των Ρέππα & Παπαθανασίου στο Ράδιο City
26.04.2016 14:58
Η παράσταση ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη και από τις 4 Μαΐου 2016, οι αγαπημένοι ηθοποιοί θα ζουν τις ξεκαρδιστικές τους θεατρικές περιπέτειες στο Θέατρο ΡΑΔΙΟ CITY.
Το ρολόι: επιπλέον παραστάσεις στο Σχολείον
25.04.2016 15:41
Το Εθνικό Θέατρο λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού θα επαναλάβει στο «Σχολείον», στις 6, 7, 8, 13 και 14 Μαϊου την επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη.
Tο Ρολόι, για λίγες παραστάσεις στο Σχολείον
28.03.2016 12:54
Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον», για τέσσερις παραστάσεις από τις 31 Μαρτίου 2016.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.