Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η οπερατική μεταφορά του Ονείρου

Η οπερατική μεταφορά του Ονείρου
Η Εθνική Όπερα της Λυόν έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για να παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής την πιο όμορφη κωμωδία του Σαίξπηρ, με τη μορφή όπερας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Η Εθνική Όπερα της Λυόν έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για να παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής την πιο όμορφη κωμωδία του Σαίξπηρ, με τη μορφή όπερας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ προσαρμοσμένο στα στοιχεία της όπερας από το δίδυμο Μπρίττεν και Πήαρς, κράτα ελάχιστη από την εξεζητημένη μυρωδιά της μυθικής Αθήνας του Σαίξπηρ.

Σε αυτή τη μορφή, Μρπίττεν και Πήαρς, αρχίζουν από τα υπναγωγικά γλιστρήματα των εγχόρδων στα πρώτα κιόλας μέτρα και το έργο βουτά με το κεφάλι στην ονειροφαντασία, τη σεξουαλική ρευστότητα και τη γλυκόπικρη γεύση της ευάλωτης αθωότητας που χαρακτηρίζει το έργο του βρετανού συνθέτη - από τους σπουδαιότερους δραματουργούς του 20ού αιώνα.

Την κλασική πλέον παραγωγή του καναδού Ρόμπερτ Κάρσεν (Festival d'Aix-en-Provence, 1991), με το έντονο σωματικό της χιούμορ, διευθύνει ο προικισμένος αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Καρύδης.

Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Μιλτιάδη Καρύδη για την επέτειο των 10 χρόνων από το θάνατό του.

Info
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Β. Σοφίας και Κόκκαλη
7, 9 Ιουλίου 2008, στις 20:00

Σχετικές ειδήσεις
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Γκάμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Από Μηχανής
23.09.2016 14:44
Η παράσταση Γκάμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έρχεται στο Θέατρο Από Μηχανής από 31 Οκτωβρίου 2016 για περιορισμένες παραστάσεις.
Capriccio Veneziano: μία μουσική κωμωδία στο πλαίσιο του 3ου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
07.09.2016 17:26
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, το “Capriccio Veneziano”, μια απολαυστική μουσική κωμωδία, ελεύθερη μεταγραφή του Σαιξπηρικού «Eμπόρου της Βενετίας» σε καθημερινό, έμμετρο λόγο, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βλάσση και την 10μελή του «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης».
Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival
12.07.2016 14:10
Η παράσταση Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.
«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
22.03.2016 13:32
«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ έρχεται από την Push Your Art Company για τρεις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον στις 1, 2 και 3 Απριλίου 2016.