Η Εθνική Όπερα της Λυόν έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για να παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής την πιο όμορφη κωμωδία του Σαίξπηρ, με τη μορφή όπερας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Η Εθνική Όπερα της Λυόν έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για να παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής την πιο όμορφη κωμωδία του Σαίξπηρ, με τη μορφή όπερας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!


Το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ προσαρμοσμένο στα στοιχεία της όπερας από το δίδυμο Μπρίττεν και Πήαρς, κράτα ελάχιστη από την εξεζητημένη μυρωδιά της μυθικής Αθήνας του Σαίξπηρ.


Σε αυτή τη μορφή, Μρπίττεν και Πήαρς, αρχίζουν από τα υπναγωγικά γλιστρήματα των εγχόρδων στα πρώτα κιόλας μέτρα και το έργο βουτά με το κεφάλι στην ονειροφαντασία, τη σεξουαλική ρευστότητα και τη γλυκόπικρη γεύση της ευάλωτης αθωότητας που χαρακτηρίζει το έργο του βρετανού συνθέτη – από τους σπουδαιότερους δραματουργούς του 20ού αιώνα.


Την κλασική πλέον παραγωγή του καναδού Ρόμπερτ Κάρσεν (Festival d’Aix-en-Provence, 1991), με το έντονο σωματικό της χιούμορ, διευθύνει ο προικισμένος αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Καρύδης.


Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Μιλτιάδη Καρύδη για την επέτειο των 10 χρόνων από το θάνατό του.


Info
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Β. Σοφίας και Κόκκαλη
7, 9 Ιουλίου 2008, στις 20:00