O Πολυχώρος CITRUS σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ATOPOS Contemporary Visual Culture θα φιλοξενήσει στους χώρους του 

περιβολιού την πρωτοποριακή δουλειά του καλλιτέχνη SHOBOSHOBO. Κάτοικοι του καλλιτεχνικού σύμπαντος του SHOBOSHOBO και πρωταγωνιστές της έκθεσης ZzzzZzzz. ΣΤΟ CITRUS είναι τα τέρατα. Πρόκειται για πέντε μεγάλα πολύχρωμα γλυπτά, ανθρωπόμορφες φιγούρες γιγάντων με πολύ μακριά πόδια και χέρια.

Είναι οι «κοιμισμένοι γίγαντες» του SHOBOSHOBO που θα καταλάβουν το περιβόλι και θα κοιμηθούν όλο το καλοκαίρι του καλού καιρού με τα μάτια ορθάνοιχτα! Τα τεράστια και μακριά τους χέρια και πόδια θα πηγαίνουν από δέντρο σε δέντρο, θα αγκαλιάζουν τον μάγγανο και ο επισκέπτης καλείται να εξερευνήσει ολόκληρο το περιβόλι και να το ανακαλύψει μέσα από τις παρεμβάσεις και τα installations του γάλλου καλλιτέχνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.

Την Κυριακή, 17 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί με τον Shoboshobo ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά κάθε ηλικίας.

Ποιος είναι ο SHOBOSHOBO

Κρυμμένος πίσω από αυτό το προσωνύμιο βρίσκεται ο Mehdi Hercberg, καλλιτέχνης, εικονογράφος και μουσικός. Γεννήθηκε το 1973 στην πόλη Lille της Γαλλίας και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Το project Shoboshobo ξεκίνησε ως μία τουρνέ με λεωφορείο στην Ιαπωνία, στην οποία έπαιρναν μέρος εικαστικοί καλλιτέχνες και μουσικοί που δουλεύοντας συλλογικά έστηναν διαδραστικά και αυθόρμητα happenings. Στο Παρίσι, το project συνεχίστηκε σαν μια σειρά από ακανόνιστα events που προσέλκυαν avant garde μουσικούς απ’όλο τον κόσμο.

Οι εικαστικές πτυχές του project Shoboshobo σύντομα ακολούθησαν.
Με επιρροές κυρίως από την Art Brut και την γιαπωνέζικη πειραματική σκηνή, το έργο του Shoboshobo αποπνέει μια αίσθηση σκληρότητας και επαναληπτικότητας που οδηγεί σε μια πλήρη εγκατάλειψη τόσο του νοήματος όσο και της αναπαράστασης. Ολόκληρο το καλλιτεχνικό του σύμπαν κατακλύζεται από τέρατα, χαρακτήρες και τοπία με αφηρημένο σχεδιασμό και ταυτόχρονα γεωμετρικό. Στα σχέδια του στρίβει και διαστρευλώνει το ανθρώπινο σώμα με όλη την εμμονή και την μανία ενός φανατικού του κύβου του Rubik, παραμορφώνοντας το συχνά τόσο βίαια που στο τέλος δεν μένει παρά ένας σωρός από παρατραβηγμένο δέρμα, παρόλα αυτά όμορφα δωσμένο.

O Shoboshobo εκφράζεται μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, όπως performance, μουσική, σχέδιο και μόδα. Σημαντική επίσης είναι και η ενασχόληση του με την κουλτούρα των zines. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως το Pictoplasma Festival, Berlin και έχει παρουσιάσει έργα του σε εναλλακτικούς χώρους στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία, στην Αργεντινή και στις Η.Π.Α. αλλά και σε μουσεία και ιδρύματα τέχνης, όπως στην Fondation Cartier, Paris, στην ATOPOS Contemporary Visual Culture, Αθήνα και στο Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο της έκθεσης ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα. Στο Παρίσι διδάσκει graphic design στην Ecole Estienne.