Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ζanendaba Storytellers

Ζanendaba Storytellers
Σε πέντε μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη ζώσα παράδοση των φυλών της Νότιας Αφρικής.

Σε πέντε μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη ζώσα παράδοση των φυλών της Νότιας Αφρικής.

Το μουσικό συγκρότημα Zanendaba Storytellers, ένα συγκρότημα αφιερωμένο στη διατήρηση και εξάπλωση της μουσικής και των παραδόσεων των ζουλού, από τη Νότιο Αφρική, θα μας παρουσιάσει στο Αγγέλων Βήμα από την Τετάρτη 25 έως και την Κυριακή 29 Ιουνίου τραγούδια του ξεσηκωμού και της αντίστασης, της χαράς και της ζωής , της αναγέννησης και της φύσης, μέσα από τύμπανα, τραγούδια, στίχους, μουσικές και παραμύθια .

Η δουλειά των Zanendaba Storytellers περιστρέφεται γύρω από την παράδοσή τους, τη διάσωσή και την διάδοσή της.
Με τραγούδια, χορούς, τύμπανα, παραμύθια και χτυπήματα των χεριών και των ποδιών τους, θα μας μεταφέρουν στους καιρούς όπου τραγουδούσαν στους δρόμους αφρικάνικα spirituals ως μέσο αντίστασης, ή στον καιρό της επανάστασης των δρόμων toyi toyi, αλλά και τότε που πανηγύριζαν τον ερχομό της δημοκρατίας στη Νότιο Αφρική.

Στους θεατές θα διανεμηθεί ένα βιβλίο με την ελληνική μετάφραση των στίχων των τραγουδιών με σκοπό να κατανοηθεί καλύτερα το νόημα της παράστασης.

INFO:
Ζanendaba Storytellers
25 έως 29 Ιουνίου
Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Η ομάδα «ΚωμωΔίνω» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
07.02.2017 11:34
Η θεατρική ομάδα «ΚωμωΔίνω» παρουσιάζει 3 Μουσικές Νύχτες Κωμωδίας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage, τις Κυριακές 5 – 12 – 19 Μαρτίου 2017.
«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»  του Γιάννη Ρίτσου στο Αγγέλων Βήμα
27.10.2016 11:46
Στο φουαγιέ του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» θα παρουσιαστεί, για λίγες παραστάσεις, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» σε σκηνοθεσία Άσπας Κυρίμη με την Σοφία Σεϊρλή και την Ιώβη Φραγκάτου
Focus: Syria | Δυο παραστάσεις αφιερωμένες στη Συρία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
11.10.2016 17:37
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Συρία μέσα από τα μάτια των δικών της καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας σε δύο μέρες (26 & 27 Οκτωβρίου) δύο παραστάσεις θεάτρου και χορού: το «While I was waiting» και το «Displacement».
Αισχύλου «Ικέτιδες», για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
15.09.2016 12:11
Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, μουσική Σαβίνας Γιαννάτου, μόνο για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00μμ.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!