Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Νέα πολυσυλλεκτική παραγωγή από την Hellenic Dance Company

Νέα πολυσυλλεκτική παραγωγή από την Hellenic Dance Company
Συνεχίζοντας τη διερεύνηση των καθημερινών προβληματισμών μέσα από την τέχνη του χορού, η Hellenic Dance Company, επιστρέφει στη σκηνή με μία πολυσυλλεκτική παραγωγή, που θα παρουσιάσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος.

Συνεχίζοντας τη διερεύνηση των καθημερινών προβληματισμών μέσα από την τέχνη του χορού, η Hellenic Dance Company, επιστρέφει στη σκηνή με μία πολυσυλλεκτική παραγωγή, που θα παρουσιάσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος.

Η άρτια εικόνα που έχει παρουσιάσει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων αποτελεί την εγγύηση, αλλά και την αφορμή για τη συνέχεια του έργου της Hellenic Dance Company, με μία παραγωγή πέντε παραστάσεων, για τις οποίες η διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, Παυλίνα Βερέμη «επιστράτευσε» μερικές από τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του χορού.

Από τις 30 Ιουνίου ως και τις 2 Ιουλίου το Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, θα τα έργα τεσσάρων συν δύο Ελλήνων και ξένων χορογράφων.

Το ensemble θα παρουσιάσει πρωτότυπα έργα που χτίστηκαν «πάνω» στους χορευτές του μετά από ανάθεση στους δημιουργούς, αλλά και κομμάτια από την εργογραφία Ελλήνων καλλιτεχνών με δυναμική παρουσία στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, η Αθηνά Βάχλα παρουσιάζει μια δυνατή πρόταση μέσα από την οποία θίγει το ζήτημα του Αγώνα που καταβάλλει ο σύγχρονος άνθρωπος για να επιβιώσει σε μια πραγματικότητα μάλλον σκοτεινή. Μια χοροθεατρική πράξη-ταξίδι στον Εαυτό, το The Splinter in the Flesh φωτίζει τις σκληρές αλήθειες που μας περιβάλλουν και διερευνά τις πιθανές διεξόδους από αυτές.

Απέναντι στην Ελληνίδα δημιουργό, η Ισραηλινή Jasmin Vardimon εξετάζει την καθημερινότητα με έναν τρόπο διαφορετικό. Στο σύμπαν που δημιουργεί στο έργο της, Because, παρότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, η χαρά είναι παρούσα ακόμη κι αν είναι σκληρή. Δυναμικό και αιχμηρό, το κομμάτι τοποθετεί το βλέμμα στις μικρές λεπτομέρειες που συνήθως κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Εντοπίζοντας στις ανθρώπινες σχέσεις, η Πέννυ Διαμαντοπούλου παραδίδει μια χορογραφική σπουδή η οποία υπογραμμίζει το δεσμό ανάμεσα στην κίνηση και στη μουσική . Μέσα από ένα τέτοιο σχήμα, το έργο Καθ’ Οδόν μας θυμίζει πόσο μοιάζουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας όταν επιλέγουμε να αναζητήσουμε την αλήθεια στη διαφορά ενώ αυτή μπορεί να αναπνέει στις ομοιότητες μας με τους άλλους.

Το In Never Loverland, της Αθανασίας Καννελοπούλου δε διεκδικεί μια θέση στο χάρτη ως χορογραφικό πόνημα. Ερμηνευμένο από την ίδια, το solo διατηρεί το χαρακτήρα μιας προσωπικής κατάθεσης που πραγματοποιείται από σκηνής με τη θερμότητα της εξομολόγησης και μετρά τις ώρες και τις στιγμές της ηρωΐδας του «στη χώρα της αγάπης του Ποτέ».

Βασισμένο στο βιβλίο του Milan Kundera, Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι, το Holdin' Fast των Jozef Frucek και Λίντας Καπετανέα είναι ένα έργο για τρείς γυναίκες και τρείς άντρες χορευτές στο οποίο το ιλαρό της διάθεσης και ο σαρκασμός εκτοπίζουν την όποια σοβαροφάνεια και αποτελείται από αυτόνομα κομμάτια με πλήρες νόημα, που θυμίζουν τις παραγράφους του γραπτού κειμένου.

Η παρουσίαση της εν λόγω παραγωγής θυμίζει και τους στόχους της Hellenic Dance Company, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την εξοικείωση του ελληνικού κοινού με το σύγχρονο χορό, αλλά και την ανάπτυξη και προβολή του είδους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Info
Hellenic Dance Company
30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου
Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
The Entertainer του John Osborne σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.10.2016 16:18
Με το έργο Τhe Entertainer του Τζον Όσμπορν [John Osborne] συνεχίζονται για δεύτερη σεζόν οι απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας του Κέννεθ Μπράνα (Κenneth Branagh Theatre Company–KBTC) από το Θέατρο Γκάρρικ του Λονδίνου.
Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
03.10.2016 15:50
Με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου» αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του προγράμματος «Thucydides Dramaticus: The Theater of War» που διοργανώνει το Hellenic Education & Research Center, με σκοπό την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική συνάντηση ανθρώπων από τρεις ηπείρους.
Επτά επί Θήβας: για 4 μόνο παραστάσεις στo Βασιλικό Θέατρο
07.09.2016 16:51
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.
Σμύρνη μου αγαπημένη: 3ος χρόνος επιτυχίας στον Ελληνικό Κόσμο
27.07.2016 10:00
Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και στη συνέχεια ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη.