Η τελευταία ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Αλέν Κορνό (\”Όλα τα Πρωινά του Κόσμου\”) είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ, με πρωταγωνίστριες την Κριστίν Σκοτ 

Τόμας (\”Ο Άγγλος Ασθενής\”) και την Λουντιβίν Σανιέ (\”Paris, Je T\’Aime\”).

Δύο γοητευτικές γυναίκες εργάζονται ως μεγαλοστελέχη στο γαλλικό παράρτημα μιας πολυεθνικής εταιρείας. Η Ιζαμπέλ και η Κριστίν μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ διαφορετικές. Η Κριστίν έχει το πάνω χέρι και δίνει την εικόνα μιας σκληρής και αδίστακτης μάνατζερ. Σύντομα η Ιζαμπέλ, ταπεινωμένη από τη συμπεριφορά της Κριστίν, σχεδιάζει να την εκδικηθεί. Εφευρετική και μεθοδική, κάθε τι που κάνει και σκέφτεται η Ίζαμπελ, αποτελεί μέρος των δολοπλόκων σχεδίων της.

Ο Σκηνοθέτης

Ο Αλέν Κορνό γεννήθηκε το 1943 στη Γαλλία και αποφοίτησε από τη σχολή κινηματογράφου L’ IDHEC. Ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο ως βοηθός γνωστών σκηνοθετών, όπως ο Μαρσέλ Καμί κι ο Κώστας Γαβράς, ενώ το 1974 έκανε το προσωπικό του κινηματογραφικό ντεμπούτο με την ταινία \”France Société Anonyme\”. Ο Κορνό έχει μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του γαλλικού κινηματογράφου. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει αξέχαστες γαλλικές ταινίες, όπως \”Ο Σκληρός Νόμος του Επιθεωρητή Φερό\”, \”Όλα τα Πρωινά του Κόσμου\”, \”Το Καρφί\”, \”Φόβος και Τρόμος\” και \”Η Δεύτερη Πνοή\”.

Οι Πρωταγωνίστριες

Η Κριστίν Σκοτ Τόμας  γεννήθηκε το 1960 στην Κορνουάλη, έζησε τα πρώτα της χρόνια στην Αγγλία και πολύ σύντομα μετακόμισε στο Παρίσι, όπου εργάστηκε ως au pair. Ξεκίνησε την καριέρα της με τη γαλλική και τη βρετανική τηλεόραση, ενώ ανέλαβε τον πρώτο της σημαντικό κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία \”Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα\” του Ρόμαν Πολάνσκι. Ακολούθησε η παγκόσμια επιτυχία \”Τέσσερις γάμοι και μια Κηδεία\” που την έκανε διεθνώς γνωστή και για την οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Ο δρόμος για τις μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ είχε πλέον ανοίξει και η Σκοτ Τόμας εμφανίστηκε στην \”Επικίνδυνη Αποστολή\” του Μπράιαν Ντε Πάλμα αλλά και στην ταινία \”Ο Άγγλος Ασθενής\” του Άντονι Μινγκέλα, με την οποία προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει επίσης τις ταινίες \”Ο Γητευτής των Αλόγων\” του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, \”Παιχνίδια της Τύχης\” του Σίντνεϊ Πόλακ, \”Ένα Σπίτι, μια Ζωή\”, \”Gosford Park\” του Ρόμπερτ Άλτμαν, \”Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά\”, \”I’ve Loved You So Long\”, για την οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού αλλά και το London Film Critics Award ως Βρετανίδα Ηθοποιός της Χρονιάς, \”Ένας Ονειρεμένος Γάμος\” και \”Ψωνίζω Άρα Υπάρχω\”. Έχοντας ζήσει για χρόνια στο Παρίσι και μιλώντας άπταιστα τα γαλλικά, η Σκοτ Τόμας έχει συμμετάσχει και σε διάφορες γαλλικές παραγωγές, όπως \”Κατά Λάθος Εραστής\” και \”Μην το Πεις σε Κανέναν\”. Προσεχώς θα τη δούμε στην ταινία \”Bel Ami\”, δίπλα στους Ούμα Θέρμαν, Ρόμπερτ Πάτινσον και Κριστίνα Ρίτσι, καθώς και στην κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου \”Salmon Fishing in the Yemen\”, μαζί με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Έμιλι Μπλαντ.

Η Λιντιβίν Σανιέ  γεννήθηκε το 1979 στη Γαλλία κι έκανε το ντεμπούτο της στην υποκριτική σε ηλικία μόλις 10 ετών, με την ταινία \”Γυρίζω Σπίτι\”. Αγαπημένη ηθοποιός του σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν, έχει συμμετάσχει σε τρεις ταινίες του: \”Gouttes D’ Eau Sur Pierres Brûlant\” το 2000, \”8 Γυναίκες\” το 2002 και \”Η Πισίνα\” το 2003, με τις οποίες έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό διεθνώς. Η Σανιέ έχει βρεθεί τρεις φορές υποψήφια για César, ενώ έχει κερδίσει διάφορα βραβεία σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η ταινία \”8 Γυναίκες\” της χάρισε το 2002 την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, ενώ την ίδια χρονιά βραβεύθηκε στις Κάννες με το Chopard Trophy ως Female Revelation.

Tο βιογραφικό της περιλαμβάνει γαλλικές παραγωγές, όπως \”Bon Plan\” το \”Un Jeu D’ Enfants\”, \”Μολιέρος\”, \”Τα Τραγούδια της Αγάπης\”, \”Ανάμεσα σε Δύο Άντρες\”, \”Το Μυστικό\”, \”Yπ’ Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος\” και \”Ατίθαση Λίλι\”, αλλά και αμερικάνικες παραγωγές, όπως \”Peter Pan\” και \”Paris, Je T’ Aime\”. Προσεχώς θα τη δούμε στην ταινία \”The Devil’s Double\” – την αληθινή ιστορία του σωσία του Ουντάι Χουσεΐν – δίπλα στον Ντόμινικ Κούπερ. 

Σκηνοθεσία: Αλέν Κορνό
Σενάριο : Αλέν Κορνό, Νάταλι Κάρτερ
Παραγωγή: Σαΐντ Μπεν Σαΐντ

Ηθοποιοί: Κριστίν Σκοτ Τόμας, Λιντιβίν Σανιέ, Γκιγιόμ Μαρκέ, Ζεράρ Λαρός

Φωτογραφία: Άλγουιν Κάτσλερ
Μοντάζ : Τιερί Ντεροκλές
Σκηνικά : Κάτια Βίτσκοπ
Κοστούμια: Καντίγια Ζεγκάι