Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο απηλπισμένος σύζυγος του Δημοσθένη Μισιτζή στο φεστιβάλ Πέτρας

Ο απηλπισμένος σύζυγος του Δημοσθένη Μισιτζή στο φεστιβάλ Πέτρας
Το Φεστιβάλ Πέτρας στην Πετρούπολη παρουσιάζει το έργο «Ο απηλπισμένος σύζυγος» του Δημοσθένη Μισιτζή

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011.

 

Οι συντελεστές αναφέρουν για την παράσταση

 

Η φετινή μας παράσταση με τίτλο «Ο απηλπισμένος σύζυγος» του Δημοσθένη Μισιτζή, είναι κωμωδία ηθών και χαρακτήρων και μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη, όπως και στο έργο «Ο Φιάκας», στο τέλος του 19ου αιώνα, περίοδο έντονης ελληνικής και πολιτιστικής ακμής.

 


Στο έργο αυτό εμφανίζει την ελληνική κοινωνία της Πόλης με κριτική ματιά. Έχει έντονη την αίσθηση του κοινωνικού σχολιασμού και μέσα από τη σάτυρα προσπαθούμε να μεταφέρουμε το ιστορικό περιβάλλον της εποχής εκείνης στο σήμερα.

 


Έργο που όπως μπορούσε να ψυχαγωγεί το κοινό του πριν από ενάμιση περίπου αιώνα στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα, είναι και σήμερα ικανό να προσφέρει το γέλιο και την απόλαυση στο σύγχρονο θεατή.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Βαρδαρός
Σκηνικά: Μπάμπης Δαραδήμος
Κοστούμια: Μπέττυ Λυρίτη
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου
Φωτισμοί: Ξενοφώντας Βαρδαρός
Κίνηση: Αγνή Παπαδέλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Κούτσιου

 

ΔΙΑΝΟΜΗ


Πάνος Ξενάκης, Κωνσταντίνα Κούτσιου, Κώστας Τζουβάρας, Δέσποινα Πόγκα, Λεωνίδας Βαρδαρός, Γιάννης Νικολάου

 

Σχετικές ειδήσεις
ΓΚΙΑΚ, του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
14.02.2017 17:14
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Γκιακ», του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη στο θέατρο Πέτρας
23.09.2016 14:01
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Πέτρας.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας
08.09.2016 16:46
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Το κτήνος στο φεγγάρι του Ρ. Καλινόσκι στο Θέατρο Πέτρας
29.06.2016 16:24
Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, την Κυριακή 17/7/2016 στις 21:30 στο μικρό θέατρο Πέτρας (σκηνή Πήτερ Μπρουκ) θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμαζκαΐν».
Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Πέτρας
28.06.2016 12:34
Από το Θέατρο Πέτρας ξεκινά η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.