Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ακόμη μία χαρτοπαιχτική ιστορία!

Ακόμη μία χαρτοπαιχτική ιστορία!
Όλη η ιστορία της ρωσικής λογοτεχνίας πλημμυρισμένη από ιστορίες χαρτοπαικτών! Η παρατήρηση του Ανατόλι Βασίλιεφ, επίκαιρη για το φετινό καλοκαίρι, με τη Μασκαράτα σε πανελλήνια πρώτη, και το μοναχικό ήρωα της να ισορροπεί στον κόσμο της τράπουλας.

Όλη η ιστορία της ρωσικής λογοτεχνίας πλημμυρισμένη από ιστορίες χαρτοπαικτών! Η παρατήρηση του Ανατόλι Βασίλιεφ, επίκαιρη για το φετινό καλοκαίρι, με τη Μασκαράτα σε πανελλήνια πρώτη, και το μοναχικό ήρωα της να ισορροπεί στον κόσμο της τράπουλας.

Ο Ανατόλι Βασίλιεφ γράφει για την ιστορία της ρωσικής λογοτεχνίας: «Ο Πούσκιν γράφει την Ντάμα Πίκα· είναι η ιστορία ενός χαρτοπαίκτη. Ο Γκόγκολ γράφει τους Παίκτες· είναι η ιστορία ενός χαρτοπαίκτη. Ο Λέρμοντοφ γράφει το θεατρικό έργο Μασκαράτα· είναι η ιστορία ενός χαρτοπαίκτη. Ο Ντοστογιέφσκι γράφει το μυθιστόρημα Ο παίκτης· είναι η ιστορία ενός χαρτοπαίκτη. Ιδού όλη η ιστορία της ρωσικής λογοτεχνίας».

Και το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη την ποιητική Μασκαράτα (1835), το απαγορευμένο από την τσαρική λογοκρισία δράμα της ζήλιας και της αδυσώπητης σκιαγράφησης της ρωσικής αριστοκρατίας, με τον μοναχικό ήρωα σ' έναν κόσμο χορών, χαρτοπαιξίας και ματαιότητας.

Το έργο του Μιχαήλ Λέρμοντοφ σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός, καλλιτέχνης με αποδεδειγμένη σχέση με τη ρωσική δραματουργία, συμπληρώνοντας την παράσταση με έναν αξιόλογο θίασο παλαιών και νέων συνεργατών.

Η Μασκαράτα στην Πειραιώς 260 σε σύλληψη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, απόδοση Ευστράτιου Πασχάλη, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου, μουσικής σύνθεσης Θοδωρή Αμπαζή, σορογραφία Σεσίλ, Μικρούτσικου και φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.

Παίζουν οι: Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Καρδώνης, Μαρία Κίτσου, Μαρία Σαββίδου, Στέλιος Ιακωβίδης, Βασίλης Ανδρέου , Καλλιόπη Σίμου, Ίρις Μάρα, Ηλίας Κουνέλας, Δημήτρης Πασσάς, Στρατής Πανούριος, Σοφία Τσινάρη, Καλλιόπη Σίμου, Βασίλης Ανδρέου.

Συμμετέχουν και οι μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί , Γιάννης Μουμούρης, βιολί, Μίσσα Σμιρνώφ, βιόλα, Τάσος Μισυρλής, τσέλο , Σπύρος Κάκος, κόρνο και Sam Marlieri, κλαρινέτο, σαξόφωνο.

Info
Μιχαήλ Λέρμοντοφ, Μασκαράτα
25 και 27 Ιουνίου 2008, στις 21.00 και 26 Ιουνίου στις 18.00 και στις 21.00
Πειραιώς 260, Χώρος Δ
Εισιτήρια: 30 ευρώ, 20 ευρώ (Μειωμένο), 15 ευρώ (Φοιτητικό κ.α.)
26 Ιουνίου, 18:00, 21:00

Σχετικές ειδήσεις
08.11.2016 10:21
Η παράσταση "Μια Απλή Ερωτική Ιστορία" των Ειρήνη Πατσούρου και Αχιλλέα Ψαλτόπουλου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.
Ρέπλικα, μια ερωτική ιστορία της Στέλλας Μαρή για 2η σεζόν στο Studio Κυψέλης
10.10.2016 11:43
Η ερωτική ιστορία «Ρέπλικα» της Στέλλας Μαρή ξεκίνησε για 2η σεζόν, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, με τον Μανώλη Βαζαίο στο ρόλο του ερευνητή-κατασκευαστή ρομπότ και την Στέλλα Μαρή στο ρόλο της ρέπλικας, στο Studio Κυψέλης για περιορισμένες παραστάσεις μέχρι τον Δεκέμβριο.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Η Ημέρα των Φόνων στην Ιστορία του Άμλετ, στο θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 15:03
Μέσω του Φεστιβάλ «Πρωτοπορείν» 2016-που οργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας-συστήνεται στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα έργο-σύμβολο, «Η Ημέρα των Φόνων στην ιστορία του Άμλετ».