Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Φιλοκτήτης του Müller από τον Matthias Langhoff

Ο Φιλοκτήτης του Müller από τον Matthias Langhoff
Το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδάυρου ανοίγει για το φετινό καλοκαίρι με τον Χάινερ Μύλλερ και τον Φιλοκτήτη, σε σκηνοθεσία του Matthias Langhoff.

Το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδάυρου ανοίγει για το φετινό καλοκαίρι με τον «ποιητή των θραυσμάτων του αιώνα» Χάινερ Μύλλερ (1929-1995) και τον Φιλοκτήτη, σε σκηνοθεσία του Matthias Langhoff.

Ο Φιλοκτήτης κρατάει από τη σοφόκλεια τραγωδία την πρώτη ύλη - το νησί, την πληγή, το όπλο, τη διαπραγμάτευση- και τους τρεις βασικούς ήρωες -Φιλοκτήτη, Οδυσσέα, Νεοπτόλεμο για να μεταγράψει ριζοσπαστικά το βίαιο πολιτικό δράμα μέσα από σύγχρονες τραυματικές εμπειρίες δόλου και κυνισμού.

Γραμμένο μεταξύ 1958-1964, το έργο - που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόναχο το 1968 - σηματοδοτεί τη στροφή του ανατολικογερμανού συγγραφέα από την πρώτη μεταμπρεχτική συγγραφική περίοδο της δραματουργικής χρήσης σύγχρονων θεμάτων στο διάλογο με το αρχαίο δράμα.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ καλεί τον Ματτίας Λάνγκχοφ, σημαντικό γερμανό σκηνοθέτη με βαθιά σχέση με τον Μύλλερ και το έργο του, να ανεβάσει τον Φιλοκτήτη με τρεις έλληνες ηθοποιούς - στους αντίστοιχους ρόλους - που δεν χρειάζονται συστάσεις: Χατζησάββας, Βογιατζής , Λούλης .


Info
Φιλοκτήτης
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
27 και 28 Ιουνίου 2008, 21:30
Εισιτήρια, 40 (Α'), 25 (Β'), και 10 ευρώ (Μειωμένο)

Σχετικές ειδήσεις
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
25.07.2016 10:55
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη πρόκειται να παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού και σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, στις 5 και 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον μεγάλο κωμικό ποιητή, σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών στο πλάι του και την Λένα Κιτσοπούλου να ερμηνεύει τον ρόλο της Λυσιστράτης.
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Βασιλιάς Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος του Πέρσυ Σέλλεϋ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
21.06.2016 11:42
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανασύρει από την αφάνεια το άπαιχτο έργο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ Βασιλιάς Ποδάγρας, το οποίο παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 5 Ιουλίου 2016.
Προσφορές εισιτηρίων για τις παραστάσεις του Εθνικού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
07.06.2016 09:51
Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει την ενέργεια που ξεκίνησε πιλοτικά το περσινό καλοκαίρι, τα ειδικά πακέτα προσφορών που αφορούν στις τρεις καλοκαιρινές του παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.