Το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδάυρου ανοίγει για το φετινό καλοκαίρι με τον Χάινερ Μύλλερ και τον Φιλοκτήτη, σε σκηνοθεσία του Matthias Langhoff.

Το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδάυρου ανοίγει για το φετινό καλοκαίρι με τον «ποιητή των θραυσμάτων του αιώνα» Χάινερ Μύλλερ (1929-1995) και τον Φιλοκτήτη, σε σκηνοθεσία του Matthias Langhoff.


Ο Φιλοκτήτης κρατάει από τη σοφόκλεια τραγωδία την πρώτη ύλη – το νησί, την πληγή, το όπλο, τη διαπραγμάτευση- και τους τρεις βασικούς ήρωες -Φιλοκτήτη, Οδυσσέα, Νεοπτόλεμο για να μεταγράψει ριζοσπαστικά το βίαιο πολιτικό δράμα μέσα από σύγχρονες τραυματικές εμπειρίες δόλου και κυνισμού.


Γραμμένο μεταξύ 1958-1964, το έργο – που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόναχο το 1968 – σηματοδοτεί τη στροφή του ανατολικογερμανού συγγραφέα από την πρώτη μεταμπρεχτική συγγραφική περίοδο της δραματουργικής χρήσης σύγχρονων θεμάτων στο διάλογο με το αρχαίο δράμα.


Το Ελληνικό Φεστιβάλ καλεί τον Ματτίας Λάνγκχοφ, σημαντικό γερμανό σκηνοθέτη με βαθιά σχέση με τον Μύλλερ και το έργο του, να ανεβάσει τον Φιλοκτήτη με τρεις έλληνες ηθοποιούς – στους αντίστοιχους ρόλους – που δεν χρειάζονται συστάσεις: Χατζησάββας, Βογιατζής, Λούλης.



Info
Φιλοκτήτης
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
27 και 28 Ιουνίου 2008, 21:30
Εισιτήρια, 40 (Α’), 25 (Β’), και 10 ευρώ (Μειωμένο)