Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη
Το θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του αγαπημένου καλλιτέχνη Σωκράτη Μάλαμα τη Δευτέρα

4 Ιουλίου 2011.

Κάθε συναυλία , ένα μίγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.

 


Μια εικοσαετία που έχει καταγραφεί ήδη, φέρνει τον Σωκράτη Μάλαμα στις πρώτες θέσεις των καλλιτεχνών οι οποίοι όρισαν το ήθος (αλλά και το ύφος) στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Ο Σωκράτης βρίσκεται στην κορυφή δημοφιλίας και δημιουργικότητας όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή όμως η κατά μόνας ακρόαση έχει διαφορετική σημασία και διαστάσεις από το διονυσιασμό ενός live, ο Σωκράτης Μάλαμας παίρνει τους δρόμους για τις καλοκαιρινές του συναυλίες .

 

Από τους πρώτους του δίσκους, «Παραμύθια» και «Ασπρόμαυρες ιστορίες», έως τον τελευταίο με τίτλο «Πέρασμα» (σε μουσική δική του, στίχους του Άλκη Αλκαίου και την συμμετοχή της Μελίνας Κανά σε πέντε τραγούδια), ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ο πυρήνας μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει και τον ακολουθεί εδώ και δύο δεκαετίες με ένταση και πάθος.

 

Το «Πέρασμα» του Μάλαμα στις καλοκαιρινές νύχτες θα γίνει με τους φίλους του μουσικούς, ιδανικό σκηνικό για να συστηθούν τα καινούργια τραγούδια του Σωκράτη στους παλιούς του φίλους, να στηθούν κάποια γλέντια «όπως παλιά» και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του Σωκράτη.

 

Μαρίνα Δακανάλη - τραγούδι
Κλέων Αντωνίου - ηλεκτρική κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης - τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου – κοντραμπάσο

 

Νίκος Παραουλάκης - νέι, κιθάρα
Κυριάκος Ταπάκης -  μπουζούκι, λαούτο
Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Νίκος Κωνσταντάκης 
Φωτισμοί : Χρήστος Λαζαρίδη, Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής : Δημήτρης Κατέβας
Επιμέλεια στησίματος ήχου : Βασίλης Δρούγκας

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Σωκράτης Μάλαμας στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου
12.01.2017 11:47
Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι μία σχολή από μόνος του. Μοναδικός στην ερμηνεία. Μοναδικός στη σύνθεση. Μοναδικός  στη γραφή και οπτική του. Κάθε του συναυλία εξελίσσεται σε μία πολύωρη μυσταγωγία.
Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Fix Factory of Sound
25.11.2016 15:55
Κοινή παραδοχή. Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι μία σχολή από μόνος του. Μοναδικός στην ερμηνεία. Μοναδικός στη σύνθεση. Μοναδικός  στη γραφή και οπτική του. Κάθε του συναυλία εξελίσσεται σε μία πολύωρη μυσταγωγία.
Ο Σωκράτης Μάλαμας live στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
17.08.2016 10:24
Ο Σωκράτης Μάλαμας παρέα με τους φίλους του κορυφαίους μουσικούς έρχεται στη Σαντορίνη και το Εργοστάσιο Τεχνών για την πιο διαδραστική συναυλία, στις 29 Αυγούστου 2016.
Ο Σωκράτης Μάλαμας live στο Oropos Summer Fest
08.08.2016 13:49
Ο Σωκράτης Μάλαμας, παρέα με τους φίλους του μουσικούς περιοδεύουν όλο το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα στις πιο διαδραστικές συναυλίες που γίνονται στον τόπο. 
Ο Σωκράτης Μάλαμας σε καλοκαιρινή περιοδεία 2016
09.06.2016 14:36
Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά τις καλοκαιρινές εμφανίσεις με διάθεση και κέφι για ωραίες βραδιές.