Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ένα καμένο δέντρο επισκέπτεται την Αθήνα

Ένα καμένο δέντρο επισκέπτεται την Αθήνα
Στο Μουσείο Μπενάκη από τις 9 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο με θέμα τις καταστροφές από τις πυρκαγιές.

Στο Μουσείο Μπενάκη από τις 9 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο με θέμα τις καταστροφές από τις πυρκαγιές.

Η ομάδα χορού Rootless Root μας καλεί θυμηθούμε το μέγεθος των καταστροφών που συνέβησαν πέρυσι σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από μια μουσικό-χορευτική πατάσταση μας προτρέπει να βγούμε από την αδιαφορία μας προς το περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούμε.

Ένα δέντρο που μεγάλωνε για δεκαετίες, αλλά χρειαστήκαν μόνο μερικές ώρες για να καεί, έρχεται στην Αθήνα, την πόλη, που δεν χωράει το πράσινο. Ένα τέτοιο δέντρο θα βρίσκεται έξω από το Μουσείο Μπενάκη για να το αγγίξουμε, να το μυρίσουμε και να το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις.

Η Rootless Root ιδρύθηκε to 2006 στην Αθήνα από τη χορεύτρια Λίντα Καπετανέα και τον χορευτή-χορογράφο Josef Frucek. Η πρώτη τους χορογραφική δουλειά είχε ως τίτλο Sudden Showers of Silence και παρουσιάστηκε στο Place Theatre στο Λονδίνο, στο Festival de Normandie στην πόλη Rouen της Γαλλίας, στην Σαραγόσα της Ισπανίας και προσεχώς στη Βαρκελώνη, ενώ η πιο πρόσφατη δουλειά τους, το Holdin' Fast, έκανε πρεμιέρα στην Πράγα και έχει ήδη συμμετάσχει σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Την σύλληψη αυτού του δρώμενου είχε η ομάδα RootlessRoot, υλοποίηση ανήκει στους Josef Frucek, Λίντα Καπετανέα και Δημήτρης Νασιάκος. Τα βίντεο έχει αναλάβει ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και την ηχητική εγκατάσταση πραγματοποιούν ο Βασίλης Ματζούκης και η Μάρθα Φριντζήλα .

Info
Ένα καμένο δέντρο επισκέπτεται την Αθήνα το καλοκαίρι
Από τις 9 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου
Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς

Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε, η 2η παράσταση από το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο
08.12.2016 10:47
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με τίτλο "Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο".
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Τελευταίες παραστάσεις για το «Περιμένοντας τον Godot» στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
26.07.2016 14:18
H Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Ένα δρώμενο
26.07.2016 12:11
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι, στον σταθμό Μετρό Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο (με τον χαρακτήρα της έκπληξης για τους διερχόμενους), με την συμμετοχή των ηθοποιών του έργου «Λυσιστράτη».