Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια στο Θησείο και στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

 Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια στο Θησείο και στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη
Η Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ παρουσιάζει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, την παράσταση «Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια»

στις 1, 2 και 3 Ιουλίου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), στις 7.30μμ στο Θησείο και στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

 

Συγκεκριμένα:


Η παράσταση θα παιχτεί στο Θησείο, στο παρκάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω από τον ηλεκτρικό σταθμό Θησείου (δεξιά, δίπλα στο πεζόδρομο).


Επίσης θα δοθεί μία ακόμη παράσταση στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 3 Ιουλίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

 


Η παρακολούθηση των παραστάσεων είναι δωρεάν.

 

Η παράσταση «Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια» αποτελείται από τρία πρωτότυπα, αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά παραμύθια των Γκριμμ: \"Ο Λαγός και ο σκαντζόχοιρος\", \"Η Κοκκινοσκουφίτσα\", \"Ο έξυπνος Χανς\".

 


Ο σκοπός μας ήταν απλός: να βρούμε μία δραματική φόρμα που να διατηρεί τη φυσικότητα, τη σοφία και την ομορφιά των πρωτότυπων παραμυθιών και να δώσουμε στο κάθε παραμύθι την ιδιαίτερη θεατρική του μορφή. Η ατμόσφαιρα του κάθε παραμυθιού και η φαντασία του θεατή δένουν μεταξύ τους τις ιστορίες.  Η χαρά του παιχνιδιού είναι η βάση της θεατρικής πράξης.

 

 


Το έργο απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε όσους νιώθουν παιδιά, εφ’ όσον ο τρόπος ανεβάσματος, ο πλούτος αλλά και η πολυπλοκότητα που κρύβει το ίδιο το κείμενο των παραμυθιών καθιστά την παράσταση εξίσου ενδιαφέρουσα και για τους ενήλικες.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ- ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Μαρία Σάββα
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντρέας Βούσουρας
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ Σόλης Μπαρκής

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρία Σάββα, Κατερίνα Κλειτσιώτη, Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, Βαγγέλης Ντίνος, Χριστίνα Ραφούλη

 


Το θέατρο δρόμου και το θέατρο που απευθύνεται σε παιδιά είναι άμεση προτεραιότητα για την ομάδα ΠΑΙΚΤΕΣ, η οποία ενδιαφέρεται να αγκαλιάσει παιδιά που βρίσκονται σε χώρους που η πρόσβαση στο παιχνίδι και την τέχνη δεν είναι αυτονόητη.


Σχετικές ειδήσεις
Το τελευταίο ψέμα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 16:57
«Το τελευταίο ψέμα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μιχάλη Κακογιάννη που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο -2 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Θάρρος και Αλήθεια: η πρωτότυπη διαδραστική παράσταση ξανά στο Τρένο στο Ρουφ
09.09.2016 16:26
«Θάρρος και αλήθεια» είναι απλά δύο λέξεις; ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με όλα τα θέλω και τα πρέπει της ζωής μας;
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Ο Έρωτας & το Ψέμα, από την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ»
08.07.2016 11:44
Η Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ», σάς προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00μμ, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Αργυρούπολης όπου θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Έρωτας & το Ψέμα».
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».