Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Κάσπαρ Χάουζερ: Η ιστορία ενός ανθρώπου

Κάσπαρ Χάουζερ: Η ιστορία ενός ανθρώπου
Ο Γρηγόρης Χατζάκης επιχειρεί μία θεατρική μεταφορά της ιστορίας αυτού του «πρωτόγονου» ξένου σε μια παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους της Αθήνας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο Γρηγόρης Χατζάκης επιχειρεί μία θεατρική μεταφορά της ιστορίας αυτού του «πρωτόγονου» ξένου σε μια παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους της Αθήνας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η παράσταση, η οποία ανήκει στο είδος θεάτρου σε τροχόσπιτο, διαδραματίζεται τον Μάιο του έτους 1828 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, όπου εμφανίστηκε ξαφνικά ένας παράξενος άγνωστος, ρακένδυτος ο οποίος με δυσκολία περπατούσε και μιλούσε επαναλαμβάνοντας μόνο μία φράση.

Κρατούσε ένα γράμμα, που εξηγούσε λίγα πράγματα για τον ίδιο και ήξερε να γράφει μόνο το όνομά του: Κάσπαρ Χάουζερ. Το Θέατρο σε Τροχόσπιτο πρόκειται για ένα μέρος της ενότητας του Φεστιβάλ Ταξιδεύει, απτή έκφραση της έννοιας του λαϊκού θεάτρου το οποίο οραματίζεται το κοινό σε πολυπληθές, ποικιλόμορφο και απαιτητικό.

Τα κείμενα υπογράφουν οι Δημήτρης Βαρβαντάκης και Γρηγόρης Χατζάκης, την σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Χατζάκης. Την σκηνογραφική επιμέλεια η Δανάη Χατζάκη. Κοστούμια ο Παύλος Κυριακίδης και ερμηνεύουν ο Βαγγέλης Στρατηγάκος, ο Γρηγόρης Χατζάκης και ο Δημήτρης Βαρβαντάκης.

Info
Κάσπαρ Χάουζερ: Η ιστορία ενός ανθρώπου
21 και 22 Ιουνίου: Πεδίον του Αρεως 5
28 και 29 Ιουνίου: Πάρκο Κολωνού
5 και 6 Ιουλίου: Μουσείο Μπενάκη
Ώρα έναρξης: 21:00

Σχετικές ειδήσεις
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
25.04.2016 11:40
Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.
Η ιστορία ενός αιχμαλώτου, του Στρατή Δούκα στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο
22.01.2016 16:44
Από τις 23 Ιανουαρίου 2016 μέχρι τις 27 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» στο Μαρούσι, «Η Ιστορία ενός Αιχμαλώτου», του Στρατή Δούκα ανεβαίνει σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία του Μανώλη Γιούργου για είκοσι παραστάσεις.
Ο Πατέρας, του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο 104
13.01.2016 12:41
O Γρηγόρης Χατζάκης, μετά τα πολύ επιτυχημένα “Rebeeecca” & “Η Χορευτική Πανούκλα”, επιστρέφει τον Ιανουάριο στο “Θέατρο 104” με το κλασσικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ “Ο Πατέρας”.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ φον Κλάιστ στο Bios
03.11.2015 12:51
Η Ομάδα "Τρίς" παρουσιάζει στο Bios από τις 30 Νοεμβρίου 2015, τη διασημότερη νουβέλα του Χάινριχ φον Κλάιστ, "Μίχαελ Κόλχαας", βασισμένη στην πραγματική ιστορία του ληστή Χανς Κολχάζεν, που έζησε στα μέσα του 16ου αιώνα στη Γερμανία