Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Κάσπαρ Χάουζερ: Η ιστορία ενός ανθρώπου

Κάσπαρ Χάουζερ: Η ιστορία ενός ανθρώπου
Ο Γρηγόρης Χατζάκης επιχειρεί μία θεατρική μεταφορά της ιστορίας αυτού του «πρωτόγονου» ξένου σε μια παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους της Αθήνας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο Γρηγόρης Χατζάκης επιχειρεί μία θεατρική μεταφορά της ιστορίας αυτού του «πρωτόγονου» ξένου σε μια παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους της Αθήνας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η παράσταση, η οποία ανήκει στο είδος θεάτρου σε τροχόσπιτο, διαδραματίζεται τον Μάιο του έτους 1828 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, όπου εμφανίστηκε ξαφνικά ένας παράξενος άγνωστος, ρακένδυτος ο οποίος με δυσκολία περπατούσε και μιλούσε επαναλαμβάνοντας μόνο μία φράση.

Κρατούσε ένα γράμμα, που εξηγούσε λίγα πράγματα για τον ίδιο και ήξερε να γράφει μόνο το όνομά του: Κάσπαρ Χάουζερ. Το Θέατρο σε Τροχόσπιτο πρόκειται για ένα μέρος της ενότητας του Φεστιβάλ Ταξιδεύει, απτή έκφραση της έννοιας του λαϊκού θεάτρου το οποίο οραματίζεται το κοινό σε πολυπληθές, ποικιλόμορφο και απαιτητικό.

Τα κείμενα υπογράφουν οι Δημήτρης Βαρβαντάκης και Γρηγόρης Χατζάκης, την σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Χατζάκης. Την σκηνογραφική επιμέλεια η Δανάη Χατζάκη. Κοστούμια ο Παύλος Κυριακίδης και ερμηνεύουν ο Βαγγέλης Στρατηγάκος, ο Γρηγόρης Χατζάκης και ο Δημήτρης Βαρβαντάκης.

Info
Κάσπαρ Χάουζερ: Η ιστορία ενός ανθρώπου
21 και 22 Ιουνίου: Πεδίον του Αρεως 5
28 και 29 Ιουνίου: Πάρκο Κολωνού
5 και 6 Ιουλίου: Μουσείο Μπενάκη
Ώρα έναρξης: 21:00

Σχετικές ειδήσεις
Του έρωτα... με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο Gazarte
31.01.2017 13:25
Η Ρίτα Αντωνοπούλου μεταμορφώνεται σε Μήδεια του έρωτα... για να διηγηθεί μέσα από τραγούδια την ιστορία κάθε ανθρώπου που ερωτεύεται οριστικά και αμετάκλητα.
Μαύρο Χιόνι - Το ημερολόγιο ενός μακαρίτη, στο θέατρο Πόρτα
17.11.2016 16:34
Το ΠΟΡΤΑ παρουσιάζει από τις 6 Δεκεμβρίου την παράσταση “Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη” σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, που έγραφε παράλληλα με το Μαιτρ και Μαργαρίτα και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939).
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
25.04.2016 11:40
Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.