Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι Περιπατητές της Βροχής: Από την ομάδα Illustrations Confuses στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Οι Περιπατητές της Βροχής: Από την ομάδα Illustrations Confuses στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
Η ομάδα Illustrations Confuses παρουσιάζει στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου …

της Αθήνας την περφόρμανς «Οι Περιπατητές της Βροχής» την Παρασκευή 1η, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου στην πλατεία του Μοναστηρακίου.

 

 

Λίγα λόγια για την ομάδα και την παράσταση

 

Η ομάδα Illustrations Confuses, με ιδρυτές την Αντωνία Βασιλάκου και τον Ντιμίτρι Ρεκατσέβσκι (Dimitri Rekatchevski), απόφοιτοι της Διεθνούς Σχολής Μιμικής Τέχνης του Μαρσέλ Μαρσώ, θα παρουσιάσει  το δρώμενο «Οι Περιπατητές της Βροχής» στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Αθήνας.

 

«Οι Περιπατητές της Βροχής» είναι ένα θέαμα όπου στοιχεία σωματικού θεάτρου και σύγχρονου χορού συνδυάζονται προκειμένου να συνθέσουν μια περφόρμανς στηριζομένη στις έννοιες του πλασματικου σώματος και της art brute.

 


Πρόσωπα: Έξι παρουσίες στα «ομπρελικά κουκούλια» τους.

 

 

Υπόθεση


Σε έναν σκοτεινό και υγρό χώρο, φωτεινά μοναχικά όντα περιπλανώνται τυλιγμένα σε σελοφανικούς μανδύες. Στον περίπλου τους κινούνται, ελίσσονται, σταματούν, ανακαλύπτουν και ανακαλύπτονται, σπάνια όμως αποχωρίζονται την διαφανή φωλιά τους. Η επικοινωνία με τους όμοιούς τους πρόσκαιρη, μέχρι την τελική τους ένωση και επανεκκίνηση της πορείας τους προς άλλα μέρη.

 


Η περφόρμανς «Οι Περιπατητές της Βροχής» έχει παρουσιαστεί στα Festival Mimos, Beyrouth Street Festival, Festival de Trop καθώς και στο Printemps de la Démocratie υπό τον τίτλο « Les Marcheurs du Temps».

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία- Σκηνογραφία: Αντωνία Βασιλάκου, Ντιμίτρι Ρεκατσέβσκι
Συμμετέχουν οι : Ουρανία Λαγού, Κλαούντια Λούκατσελ, Φωτεινή Τσαρδούνη,  Γιώργος Σαπαρδάνης, Ευγενία Στεφάνου , Guillem Fernandez Valls
Συνεργάτης χορογράφος: Ευγενία Στεφάνου
Τεχνική υποστήριξη: Αλέξανδρος Πολιτάκης

 

 

Στο πλαίσιο επίσης του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου οι «Illustrations Confuses » θα συμμετέχουν καθημερινά στο Art Market ομάδων στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ενώ στις 2 Ιουλίου στις 12.30 θα διεξαχθεί workshop με τον Ντιμίτρι Ρεκατσέβσκι στο Ίδρυμα Κακογιάννη με τίτλο «Το σωματικό θέατρο και η σκηνοθεσία του».


Είσοδος ελεύθερη

 

Σχετικές ειδήσεις
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
Milo Rau - «The Dark Ages»: Η σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Αθηνών
15.07.2016 17:10
Ο Ελβετός Μίλο Ράου, πρωτοπόρος συγγραφέας, σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικού Εγκλήματος (2007), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το «Hate Radio» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μάιος 2015), για να παρουσιάσει το «The Dark Ages», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η πλατεία ήτανε άδεια, από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
09.06.2016 10:56
H ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου Oprimid@s σας προσκαλεί στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Η πλατεία ήτανε άδεια», την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 9.30μμ, στο πλαίσιο της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής (Λαϊκή Σκηνή), στη Γεωπονική Σχολή.
Minefield, της Lola Arias στο Φεστιβάλ Αθηνών
07.06.2016 17:04
Η Αργεντίνα Λόλα Αρίας, συγγραφέας, σκηνοθέτις θεάτρου και περφόρμερ, παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Minefield, μια παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις Βρετανών και Αργεντίνων βετεράνων που πολέμησαν στα νησιά Φώκλαντ ή, κατά τους Αργεντίνους στις Μαλβίνες νήσους, το 1982.
Ο Νεκρός, του Georges Bataille από τους Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project
04.05.2016 16:45

Μία πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Georges Bataille, από τη σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόμανς Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project.